tisdag 4 november 2014

Sju kommundirektörer på åtta år och en massa sparkade förvaltningschefer. Notan tack!

Strålande Anna! Tack!


Vallentuna hör till de kommuner som har högst omsättning på kommundirektörer.
För att arbetsmiljön är omöjlig.
Normalt stannar en kommundirektör 5 år på jobbet. 
Så icke i Vallentuna. 
Orsak: Örjan Lid.

Rätt ska vara rätt. Kjell Johansson avgick under Sten-Åke Adlivankin.  
Han fick kicken för att han försökte göra som Örjan Lid, bestämma allt själv.
Det hände till och med att han körde över kommunalrådet.
Han tog egna beslut och försökte driva Vallentuna som sitt personliga bolag. 
Det är tjänstemannastyre vilket är förbjudet. 
Övriga kommundirektörer har Örjan Lid avverkat.


Vi invånare i Vallentuna vill fortfarande veta exakt på öret vad alla dessa sparkade kommundirektörer och förvaltningschefer har kostat och fortfarande kostar skattebetalarna!

Kan vi få den uppgiften tack!

Kommunledningen bör genast hejda sig ett spadtag och avstå från att rekrytera fler kommundirektörer och förvaltningschefer. 
Örjan Lid vill ju ändå bestämma allt själv så varför ska vi avlöna nickedockor vi inte har någon användning av. 
Låt Örjan Lid ta över alla poster själv utan lönepåslag. Han har redan en skyhög lön och kommunen behöver spara. Det är dags att han börjar betala av på det som slant ur fickorna när han hade spenderbyxorna på.

Allt annat är ett spel för gallerierna!

Det ska fan vara kommundirektör i Vallentuna!

____________________


Miljöpartiet säger också ifrån!

Det som nu händer är uppseendeväckande och provocerande.

Efter att (m) och alliansen backat och tappat makten i riket, flera kommuner (t ex Stockholm) och viktiga landsting (däribland Uppsala län) har alliansen inte så många "säkra" fästen kvar.

De verkar pressa dem att ta till metoder som tangerar det odemokratiska. Även i Vallentuna har vi konstaterat detta. M rasade över 9 % men fortsätter med det enda kommunalrådet och erbjuder inte ens in de egna i alliansen egna rådsposter.

Sedan fortsätter man helt utan reflektion och ger kommundirektören sparken efter valet utan motivering, trots att han fyllt 65 och bara hade kort tid kvar på sitt förordnande?!


Miljöpartiet har tidigare reagerat starkt på den höga personalomsättningen i kommunen bland chefer. Vallentuna har fått ett dåligt rykte och det är skattebetalarna, dvs DU som får betala.

Det kommunala självstyret är till för att medborgarna ska ha nära till sina beslutsfattare och det är meningen att bredden ska spegla sig i den lokala ledningen.

Den representativa demokratin syftar till att alla partier valda till kommunfullmäktige ska ha en likvärdig möjlighet att delta i besluten och styret av kommunen. Vi kan konstatera att dessa principer frångås gång på gång.

Miljöpartiet är emot att den offentliga och gemensamma sektorn drivs enligt principerna för new public management. Vi är emot att demokratin offras på grund av alliansens önskan om "produktivitet".

Vi i MP står för maktdelning och att beslut ska fattas demokratiskt så nära väljarna som möjligt. Vi prioriterar dialog och medborgarinitiativ. På så sätt kan vi fatta bra beslut som gynnar både människor, djur och miljö.


Av den anledningen motsätter vi oss en fortsättning av nuvarande personalpolitik i Vallentuna kommun. Vi menar att en kommun inte ska drivas av managmentprinciper alls och allra minst av management by fear. Att som igår läsa anonyma insändare i Vallentuna nya, där kommunanställda inte vågar framträda med namn är droppen.


Vallentuna förtjänar bättre och Miljöpartiet är din röst för detta i stadshuset och kommunen.

/Timo Grönlund
Ordförande

Miljöpartiet Vallentuna
http://gronlundsperspektiv.se/2014/november/kommundirektoren-avsatt-och-du-far-betala.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar