Det sägs i Mygeltuna...

... att kommunalrådet Örjan Lid förr i världen var mellanstadielärare till professionen. Det sägs också att han var sjukskriven för utbrändhet i nära tio år innan han kom på att politikerlivet i Vallentuna kunde vara en luckrativ födkrok. Så vem är hjärnan bakom Örjan Lid, undrar kommunpsykolog Jösse Sprätt fundersamt. Det måste ju vara någon som tjänar multum på Lids maktmissbruk och själv inte vill synas. Vem äger egentligen Kristinebergsskogen?

... att den kommunala så kallade alliansen (som verkligen ser trist ut) har i Vallentuna Nya presenterat sin så kallade regeringsförklaring inför den kommande mandatperioden.
Man ska:
- Utveckla nätet av gång- och cykelvägar,
- Prioritera säkra skolvägar,
- Planera för anläggningar,
- Arbeta för att knyta samman västra och östra delen av centrala Vallentuna,
- Utreda hur Kristinebergsområdets miljöbelastning kan minska,
- Planera för områtet runt och öster om Gävsjön och
- Fortsätta verka för dubbelspårutbyggnad av Roslagsbanan
Snömos alltså. 
Det enda man faktiskt lovar är att:
- Färdigställa VA-ledningar som förbinder Brottby/Karby med centrala Vallentuna och
- Uppdatera översiktsplanen
Båda löftena hänger intimt ihop med färdigställandet av kommunalrådets privata högst lönsamma byggprojekt i Påtåker.


--- att den så kallade Malliansen som bevis på "ökad demokrati" kommer att anmäla - dvs visa upp - sin undermåliga regeringsförklaring för kommunfullmäktige innan den läggs till handlingarna. Vad i det demokratiska skulle bestå är dock en väl förborgad hemlighet. .
Likaså ges inget svar på exakt vad eller vilka av ovanstående flumpunkter som utgör de stora utmaningar som kommunen står inför under mandatperioden som föranledde uppsägningen av kommundirektör Roland Beijer efter 17 år. Kan vi hoppas på svar i nästa tidning?


... att Örjan Lid gjorde bort säg rejält när han för kommunens räkning lämnade över en kudde med en runsten på (!) som förlovningspresent till kronprinsessan Victoria och Daniel med orden: Varma hälsningar från Vallentuna.
Som om det inte vore illa nog fick han även skaka tass med kungen.
- Det var länge sedan vi sågs, lyckades han då kläcka ur sig.
Den stackars kungen såg konfunderad ut varpå Örjan Lid klämkäckt fortsatte:
- Känner inte ers majestät igen mig? Kommer inte ers majestät ihåg när vi träffades på Nobelmiddagen 1976 när jag var där som student?
Kungen ska då ha förstått att Örjan skojade. Så säger han åtminstone till Vallentuna Nya.
Redaktören för Vallentunabloggen är långt ifrån säker på att den slutsatsen är korrekt.


... att bästa sättet att snabbt skaffa sig en nätt liten miljoninkomst är att ta på sig skulden för chefens uppenbara mygel. I bästa fall kan man bli tillförordnad kommundirektör till och med.


... att polisstationen i Vallentuna ska läggas ned när polisen omorganiserar nästa är. Det tycker Vallentunaborna är väldigt synd. Vem ska nu visa polisbilen på dagis, biblioteket och Vallentuna marknad?    

... att Örjan Lid rasar över att SL och Arriva inte får igång trafiken på Roslagsbanan i tid. Kommundirektörerna i de berörda kommunerna har fått i uppdrag att trycka på för att SL ska snabba på, heter det i veckans Mitti (47). Men eftersom Örjan Lid har gjort sig av med Vallentunas kommundirektör så får han alltså ryta i själv. Om det är ett sätt att kompensera Vallentunaborna för att han slösat bort deras pengar eller om det är en roll han trivs i är ovisst. Vallentunabloggens disillusionerade redaktör lutar åt det sistnämnda. Allt ljus på mig liksom.
- Att under flera månaders tid förlita sig på ersättningsbussar är inte bra, konstaterar Örjan Lid som förmodligen för egen del åker bil och aldrig i hela sitt liv har satt sin fot på 610:an.


... att det går bra för Aerosol Skandinavia i Vallentuna. På ett helt uppslag i senaste Vallentuna Nya (47) söker de nytt folk till inom företaget tunga poster. Det är bara att gratulera. Återstår att se hur kommunfullmäktiges ordförande Ray Idermark (m) ska motivera en påtvingad flytt av företaget till en kostnad av 200 miljoner skattekronor för att han ska få bebygga sitt gärde i hörnet Banvägen/Teknikvägen mot Svedjevägen.


... att Ray Idermark som för moderaterna svingar kommunfullmäktiges ordförandeklubba vid de månatliga mötena har svalt en citron. Något fel måste det ju vara så sur och arrogant som han är.  Svein Tryti (v) som förra mandatperioden var ledamot av fullmäktige lämnade för över två månader sedan in en så kallad enkel fråga till kommunalrådet Örjan Lid (m) om vad för krav kommunen hade ställt på den byggherre som ska bebygga Åby ängar.
Det har nämligen visat sig att hyrorna i de efterlängtade hyresrätterna kommer att ligga på 13-14 000 kr per månad och att ingen som tjänar mindre än 470 000 kr per år kommer att kunna bo där.
Örjan Lid hade uppenbarligen ingen lust att svara på frågan. När den kom upp i fullmäktige för två månader sedan påstod Ray Idermark att den var för sent inlämnad och Örjan Lid kan inte svara på för sent inlämnade frågor.
När så frågan kom upp igen för en månad sedan så var den helt enkelt försvunnen. Puts väck alltså! Men när protokollet skulle justeras kom den fram igen och det var Örjan Lid själv som hade den, enligt en person som var närvarande.
Därför kom frågan upp igen vid senaste sammanträdet men då hade Svein Tryti redan avgått. Han var emellertid närvarande för att få höra svaret.
En icke ledamot har inte rätt att yttra sig men i detta fall hade fullmäktige kunnat göra ett undantag om inte Ray Idermark alltså hade svalt en citron. Minst. Tryti fick varken läsa upp frågan eller ställa några följdfrågor till Örjan Lid.
- Det kan vi inte tillåta, sa den stroppige Idermark på välkänt högdragna manér.
Svaret på frågan då, undrar ni. Tja, det var inte mycket att hänga i julgranen. Folk som tjänar så lite pengar att de kanske inte kan betala hyran har Örjan Lid ingenting till övers för. De kan väl tälta eller nåt, tycks han tänka.
- God dag Yxskaft, utbrast Svein Tryti i sin blogg. Och det har han ju rätt i.


... att de ansvariga för Roslagsbanan har gjort bort sig igen. Tidigare i höstas kunde de inte öppna Österskärslinjen efter den omfattande renoveringen. Orsaken var att man hade glömt att söka någon sorts tillstånd, sa man då. Österskärsborna tvingades därför fortsätta åka bus i över en månad minst till en merkostnad för skattebetalarna på, enligt uppgift, en miljon kronor per dag.
Av det hade man ju hoppats att SL skulle ha lärt sig åtminstone något.
Så är emellertid inte fallet och nu är det alltså dags igen. Kårstalinjen kommer inte heller att kunna öppna i december som planerat var. Det blev så himla mycket jobb med alla papper kring Österskärslinjen att administratörerna inte hann med att söka tillstånd för Kårstalinjen heller.
- Det var missarna med att få lämna in uppgifter om det nya säkerhetssystemet på Österskärslinjen som gjorde att vi fick sätta alla experter på att få den biten att fungera, säger någon till Vallentuna Nya i veckan. Oklart vem. Man får hoppas att det var något på SL åtminstone.
I vilket fall som helst så tycks Vallentunaborna få fortsätta åka buss fram till 10 februari. Även det för en miljon kronor om dagen i merkostnad, kan man anta.
Redaktören för Vallentunabloggen tycker att det vore uppfriskande för lata och korkade tjänstemän om tillståndsgivaren när pappren väl har kommit in på pin kiv åtminstone till en början skulle säga:
- Åh nej, ni får varken bygga broar eller dubbla spår på Roslagsbanan. Här blir det inget tillstånd inte!


... att Vallentunasjön fått järnbrist. Det berättar Anna Wilson i tidningen Mitt i Vallentuna den 28 oktober. Vidare berättar hon att både Vallentunasjön och sjön Fysingen i Sigtuna ligger i Oxundaåns avrinningsområde och är slättlandssjöar med jordbruk och tättbebyggda områden omkring. Fysingen har emellertid den bästa vattenkvalitén medan Vallentunasjön har den sämsta.
Undra på det, tänker redaktören för Vallentunabloggen. När centralorten fick kommunalt vatten och avlopp på typ 40 eller 50-talet så lät kommunens då-lika-smarta-som-nu-politiker all skit spolas ut orenat rakt i sjön som om de trodde att det skulle sjunka till botten och bara ligga där som den värsta komposthög. Följden blev enorm förorening och att barn som badade i Kyrkviken drabbades av paratyfus och hamnade på sjukhus.
Förra energiministern tillika riksdagens talman Birgitta Dahl som under sina skolår växte upp här har berättat att både hon och andra barn drabbades av utslag på kroppen efter så kallat hälsosamma dopp i Vallentunasjön. Så småningom byggdes reningsverket som i alla år har breddat och svämmat över med skitkorvar och gamla kondomer flytandes på åkern som följd. Undra på att sjön mår dåligt. Vem som helst skulle väl fått järnbrist för mindre.


... att Örjan Lid (m) inte alls är pingstvän som tidigare angetts här i bloggen. Han har konverterat till katolicismen. Ingen tycks veta varför men en kvalificerad gissning är förstås att han siktar på att bli helgonförklarad. Kunde ett fruntimmer som Heliga Birgitta så kan väl jag, tycks han tänka. Storhetsvansinnet är det ju inget fel på.
Här på byn går emellertid folk numera omkring och grämer sig över att de röstade på moderaterna lokalt av bara farten för att de gillade Fredrik Reinfeldt och röstade blått i riksdagsvalet.
- Nu får vi dras med fanskapet i ytterligare fyra år, säger till exempel Vallentunabloggens fotspecialist fylld av samvetskval. Moderaterna förlorade bara 9 procent eller 2 mandat av sina väljare i Vallentuna fast det borde ha varit minst det sjudubbla.


... att kommunalrådet Örjan Lid har åkt till Rom för att ta en svängom i biktstolen och be om syndernas förlåtelse sedan han har avskedat hela personalen och gjort slut på Vallentunabornas pengar. Det berättar hans personlige rådgivare Axel Putin, Vladimirs brorsa som ju tveklöst är Örjans förebild.
- Örjan har också för avsikt att göra påven sin kur, avslöjar Axel. Inte för att jag vet om han ligger åt det hållet men gick det för Birgitta så kanske det går även för Örjan. Birgitta var ju också en satkärring!
- Och skulle det nu börja ryka ur Vatikanens skorsten så vet åtminstone alla Vallentunabor vad klockan är slagen. Då har han gjort sig av med gamle påven, klämt ner den guldbroderade påvesmäcken över öronen på sig själv, tagit över makten och gjort sig själv till påve på välkänt manér. Tänk vad han kan, våran Örjan. Proffsskurkar som LasseMaja och Sjörövarfabbe framstår ju som rena amatörerna.
- Vallentuna var bara början, säger Örjan Lid med en föraktfull fnysning och smörjer locken i luggen med 50-talspomada.
- Åh om det ändå vore sant, suckar Vallentunaborna som gärna önskar honom Lycka till i Rom!
- Vi betalar så gärna de redan upptryckta visitkorten på vilka det står:
Sörjanisus Glidicuscus + - 0 från Plåtåker


... att Örjan Lid härstammar från Tyskland och egentligen heter Lidl. Men det är säkert inte sant. Enligt spåkvinnan Asta Canasta härstammar han från Umeå och är gift med Ulla från Norrköping sedan två dagar före julafton 1983.
- Undrar just hur sjutton den lappgubben förvillade sig hit, suckar Asta. Attans också! De skulle inte ha satt upp några vägskyltar!


... att Jerri Bergström (s) gjorde sitt första framträdande i talarstolen i samband med senaste kommunfullmäktige. Han ska då ha ställt centern mot väggen och frågat hur de ska uppfylla sina uppenbart vidlyftiga vallöften. Särskilt som deras löften inte går att införliva inom den så kallade Malliansen. Eller Arrogansen som andra säger.
En annan ny stjärna, Sofia Segergren (c), ska då ha äntrat talarstolen och avslöjat att centerns vallöften bara var tomt prat och röstfiskeri på falska premisser. "Vi återkommer när vi vet vad vi vill", ska hon ha sagt. Minst sagt avslöjande tycker såväl Jerri Bergström som Vallentunabloggen. Centern har uppenbarligen inga åsikter om någonting. De nöjer sig med att vara lydparti till kommunens värsta mygelnissar.


... att det myglande politikerkollektivet i Vallentuna numera darrar av skräck sedan socialdemokraten Jerri Bergström gjort entré i den lokala politiken. Han är nämligen nästan såväl världs- som olympisk mästare i fäktning. Ja, han är som Robin Hood, en lokal Errol Flynn alltså. Redaktören för Vallentunabloggen har sett honom frusta, pusta och tugga fradga i total koncentration inför kommande anfall och det var sannerligen ingen lek. Jerri Bergström tar ingen skit, gott folk. Det kan ni hoppa upp och sätta er på mygelnissar!


... att kommunalrådet Början Blid som nämnts tidigare här på sidan inte heter Början Blid eller ens Sörjan på Glid. Han heter naturligtvis Örjan Lid det eländige stycket.


... att anslutningsavgifterna för de 60 fastigheterna i Örjan Lids Påtåker inte räcker för att finansiera de kommunala vatten- och avloppsledningar som märkligt nog har dragits dit. Därför - och för att Örjan Lid behöver en väg till området - måste Kristinebergsskogen bebyggas. Vallentunaborna är och förblir överkörda förlorare.
- Det här är det sista han måste tvinga igenom i de kommunala nämnderna, säger kommundirektör Ingvar Spätthök som ser fram mot att få sparken med avgångsvederlag.
Påven Sankt Örjan Plåtikus som har uppstått från det hjärndöda fördömer emellertid Örjans gärningar å det grövsta.
- Nu låter du skogen vara ditt usla kräk, utbrister han i huvudet på kommunalrådet om nätterna. Så här långt har denne emellertid slagit dövörat till.


... att påven Franciskus har beslutat sig för att hjälpa de romer som tagit sig till i Sverige. Den vita kalott som han dagligen använt skänker han nu bort för utauktionering på Bukowskis i Stockholm. Pengarna ska oavkortat gå till fattiga romer i landet.
Det visar sig att kommunalrådet, den inställsamme Örjan Lid, minsann inte vill vara sämre. Han har därför skänkt sin gamla toppluva till mannen som så idogt samlar kundvagnar på Tuna torg.
- Den kan du auktionera ut på Travera min gode man, sa Örjan och klappade vagngubben på axeln. Sen kan du köpa mat till hela familjen året ut.
Vad gör man inte för att samla på sig pluspoäng hos Gud.


... att Arriva lät inte mindre än tre män utklädda i gula kläder med reflexer sanda perrongen i Kårsta förra veckan. Alltså innan det hade kommit någon snö. En person om arbetar i det före detta stationshuset (ni vet det som bara målades på tre sidor när kungen var där på sin Eriksgata) ska ha skrivit om detta på facebook. Hon gick dessutom ut till männen och frågade varför i all världen de sandade. För att chefen har sagt det, fick hon till svar. Tilläggas bör att det sedan många månader inte går några tåg vare sig till eller från Kårsta. Det kommer inte heller att göra det på många veckor än. Sandat är det i alla fall. Nu får vi bara hoppas att det inte kommer någon snö.


... att Össebyhus just nu bygger ett så kallat trygghetsboende med 24 lägenheter till en kostnad av 60 mkr vid Fornminnesvägen. Där är det tänkt att gamlingar ska bo från och med april när huset väntas stå klart. Alltihop tack vare en moderat motion - sedan sossarna föreslagit detsamma men fått avslag. Har man inga egna idéer kan man ju sno andras liksom. Bara man låtsas att det regnar och förnekar allt så brukar det gå bra.
- Kommunen har dessvärre glömt bort att anslå medel till personal, avslöjar Bror Duktig som vet bättre.
Det så kallade trygghetsboendet riskerar därför att bli ett otrygghetsboende helt enkelt. Men än är katastrofen inte total. Kommunens personalchef borde åtminstone kunna klara personalfrågan genom omplaceringar. Vad sägs om att göra Örjan Lid och Ray Idermark till pottkuskar? Det kanske inte vore så trevligt för de boende men borde vara väldigt nyttig terapi för dem. Ja, för hela Arrogansen faktiskt!


...att en tvåa i det så kallade trygghetsboendet som det kommunala bolaget Össebyhus just nu bygger vid Fornminnesvägen kommer att kosta 11 900 kr per månad. Det är tveklöst hutlöst minst sagt. Man kan just undra vilka pensionärer kommunen förväntar sig ska flytta in där. Örjan Lid och Ray Idermark och grabbarna? Några vanliga pensionärer kommer inte att ha råd med ens halva hyran. De får nöja sig med att betala eländet åt Arrogansen & Co. Som vanligt! Varför har ni inte stoppat det här oppositionen?!


... att sossarna efter valet har uppvaktat folkpartiet och centern i Vallentuna för att tillsammmans med dem och miljöpartiet kunna bilda majoritet och på så vis befria kommunen från Örjan Lid & Co. Vallentunabloggen har känt till det hela och stenhårt hållit tummarna. Ja, det har faktiskt varit enda ljuspunkten sedan valet. Precis vad som helst hade varit bättre än enväldige Örjan och hans polare. Vad som helst!
- Folkpartiet sa ja under förutsättning att centern skulle göra detsamma, berättar vän av ordning för Vallentunabloggen.
Centern var emellertid så förblindade av den makt och de fördelar det innebär att vara lydparti till Örjan Lid & Co så den i övrigt rätt goda idén sprack.
- Det är alltid problem med centern, säger den anonyme rapportören. De kan ju inte ens hålla sams internt. De var tvungna att gå till val med två (2) listor. Det är så pinsamt. Och så är det alltid. De som kommer från ytterområden som Brottby och Kårsta bråkar jämt!
Jaana Tilles (s) är besviken på att kuppen inte lyckades. Det lär vallentunaborna också bli när de läser lokaltidningen Mitti och får höra talas om försöket att samla partierna till ordning och reda.
- Vad har Moderaterna att erbjuda som inte vi har, klagar hon i tidningen.
Mera mygel och egna privata fördelar förstås. Vad annars?
Vallentunabloggen beklagar centern och folkpartiet. Nu blir de kvar i Malliansen och får stå till svars med moderaterna den dagen när byken ska tvättas. Det kommer sannerligen inte att bli kul.


... att Vallentuna kommun inom kort ska börja rekrytera en ny kommundirektör sedan alla andra har fått sparken. Av erfarenheterna att döma bör den sökande vara en totalt okvalificerad ja-sägare till ickesprätt utan egna åsikter och ambitioner.
Han eller hon kommer att rikligt belönas för att hålla käft och jamsa med i alla Örjan Lids egensinniga galenskaper. Minsta lilla knyst och han får kicken! Sänk jo änd godbaj!
- Och vad sjutton gör det, säger Örjan Lid som lär vara religiös, pingstvän till och med, annars hade han använt andra kraftuttryck.
- Vad sjutton gör det? Några miljoner hit eller dit spelar ingen roll, säger Örjan Lid föraktfullt. Vi kan ta miljonerna från skolan, barnomsorgen och åldringsvården. Inga problem. Vallentunaborna är korkade. De betalar! Vilka puckon! Ha ha ha...


... att förvaltningschefen på kommunledningskontoret Victor Kilén har tackat ja till Roland Beijers miljonlön och nu har låtit sig utses till tillförordnad kommundirektör. Man kan undra hur han vågar men han har förmodligen inget val. Dansa efter Örjan Lids pipa eller försvinn åt Heklefjäll är den arbetsordning som råder på kommunkontoret i Vallentuna.
- Nåja, säger kommunpsykolog Anders Prassel. Vem vill inte ha en miljon om året för att hålla sig borta från jobbet trots att det innebär att man nesligen får sparken? Då kan man ju i stället ägna sig åt sina hobbisar på heltid. I Vallentuna är det bara en tidsfråga. Det brukar inte dröja länge. Rätt som det är åker man in i Örjan Lids lilla svarta anteckningsbok. Sedan är saken biff. Skattebetalarna pröjsar. De hinner aldrig fatta vad som hänt. No problems.... att missförhållandena i fritidsnämnden kanske beror på att Örjan Lids parhäst Raimo Vuojärvi (m) i somras yrkade att kommunstyrelsen - deras egen lilla intima klubb med tre nickedocker till fruntimmer som aldrig sätter stopp för deras dåliga beslut - skulle dra tillbaka fullmäktiges delegation att nämnden själv ska få fastställa taxor och avgifter. Driven av kontrolltvång vill Örjan Lid bestämma alla taxor och avgifter själv. För att det hela skulle se korrekt ut gav han den 16 juni - alltså före semestern - kommundirektör Roland Beijer i uppgift att "utreda" saken vilket kallas "Revidering av fritidsnämndens reglemente". Och nu - alltså strax efter semestern - har han gett samme kommundirektör kicken.
Kommundirektör Roland Beijer har undertecknat tjänsteskrivelsen tillsammans med förvaltningschefen och numera tillförordnade kommundirektören Victor Kilén och alltihop har skrivits ihop av kommunsekreteraren Kalle Sönnergren. Vad vi ska ha alla dessa överbetalda och uppenbart undersysselsatta sprättar till tjänstemän till förtäljer inte saken.
 Det är synd om Vallentunaborna, som någon sa.


... att Vallentunamoderaterna inte står att känna igen. Av alla gamla högergubbar återstår numera bara Elwe Nilsson marginaliserad. Alla andra av betydelse har tillkommit på senare år sedan Örjan Lid lurade till sig makten.
- Han är så illa tvungen att omge sig med ja-sägare, menar en psykolog med insyn i kommunens egenheter.
Redaktionen för Vallentunabloggen kan därför konstatera att det inte lönar sig att vädja till partiets bättre vetande medlemmar om befrielse från Örjan Lid. Några sådana finns nämligen inte kvar. De har stuckit allihop!


Porträtt Åke Uddén , fritidsnämndens ordförande 2010-2014... att Åke Uddén (c) lämnade posten som fritidsnämndens ordförande för att situationen var fullkomligt ohållbar. Oavsett vad nämnden föreslog och beslutade så rände förvaltningschefen på darrande ben raka vägen till kommunalrådet Örjan Lid med uppgifterna varpå han bestämde vad nämnden skulle besluta. Ofta ändrade han allt. Ett inte så konstigt uppförande av förvaltningschefen kanske med tanke på att de annars så lätt får sparken. Alla tänker först och främst på sin egen försörjning.
Inte Åke Uddén dock. Han är en sann idealist. Det vet redaktören för Vallentunabloggen som i slutet av 80-talet hade en trevlig liten fling med honom några år.
Trist alltså för Åke att bli så illa behandlad. Det måste han ha blivit. Han är nämligen inte den som frivilligt lämnar ett förtroendeuppdrag i första taget. Ännu en på många sätt bra politiker med gott hjärta har marginaliserats i Vallentunapolitiken.


... att kommunalrådet har en liten svart anteckningsbok i vilken han skriver elakheter om folk han inte gillar. Och har man en gång hamnat där så får man strax sparken med avgångsvederlag om man råkar vara anställd i kommunen. Det berättar en anställd som önskar vara anonym. För somliga av hennes kollegor - som nu har tröttnat på kommunalrådets tarvliga sätt - har den svarta boken blivit det främsta målet.
- Vem vill inte vara ledig med full lön, säger hon.


... att hedersmannen Åke T Carlestam (mp) har anmält den så kallade arrogansen eller malliansen till förvaltningsrätten för att de trots beslutet om minoritetsåterremiss av ärendet om bostadsbyggande i Kristineberg - bland annat inom skyddsgränsen 200 meter till Arningeleden klassad som väg för farligt gods - inte ändrade en enda nuffra i materialet utan bara återkom med samma dåliga förslag på nytt. Detta trots att ordföranden Ray Idermark (m) är skyldig att åtminstone fråga knoppositionen på vilka grunder de har begärt återremiss.
Det orkade Ray Idermark förstås inte göra - eller rättare sagt han struntade i det av ren noncharlans - så nu väntar Vallentunaborna på att Förvaltningsrätten ska säga sitt.


...att före detta energiministern, riksdagens förste talman mm Birgitta Dahl (s) med rötter i Vallentuna - i samband med utnämningen av SD:s Björn Söder till riksdagens andre vice talman - från sitt huvudkvarter i Roslagen har upplyst om att SD:s existens i de folkvalda leden egentligen är olaglig. För att kunna väljas in i Sveriges Riksdag måste man stå upp för sanningar som alla människors lika värde och det gör ju inte SD. I synnerhet som talman då man har att representera hela folket.
Det är ingen som helst tvekan om att Birgitta Dahl har rätt. Problemet är att så få lyssnar på henne numera. De styrande är dessutom rädda för vad folk ska tycka om man plötsligt börjar behandla SD enligt lagboken. Då kanske de blir ännu populärare.
- Det är missnöjda pensionärer som har röstat på SD, säger en initierad person på Tuna torg. Det var synd att Löfvén och grabbarna inte insåg det och gjorde processen kort med Reinfeldts orättvisa pensionärsskatt i god tid före valet.


... att kommunalrådet Början Blid (m) i Mygeltuna är urförbannad på Svein Tryti (v). När planen på att förstöra Kristinebergsskogen med bebyggelse skulle klubbas igenom på senaste kommunfullmäktige hade Tryti nämligen mage att påstå att alltihop beror på att Början Blid vill ha billigt kommunalt vatten och avlopp till Plåtåker, där hans hustru Pullan Blid bygger hus för att paret ska tjäna storkovan.

- Han är så elak mot mig att det bara inte klokt, snörvlade Början till partikamraterna som genast skyndade till hans försvar. För så var det ju inte alls, menade de. Början Blid är inte det minsta intresserad av att få kommunalt VA till Plåtåker.
- Det bevisar vi bäst genom att sätta stopp för vidare dragning av vatten och avlopp efter Kristinebergsskogen. Vi kapar och plomberar ledningarna helt enkelt, sa Fray Fridermark (m) upprört och dängde ordförandeklubban i bordet.
Dit men inte längre alltså.
De boende i Plåtåker får nöja sig med regnvatten och septintankar...


... att kommunalrådet Början Blid har blivit utmanad på Ice bucket challenge till förmån för ALS-forskningen av fd partikamraten Klasse Snarkström (s).
- Han kan gott göra en god gärning som har tjänat så mycket stålar på mygel i Mygeltuna, sa Klasse som själv hade utmanats av hustrun Conny.
Det tyckte emellertid inte Början Blid som dels har dålig fantasi och dels varken vill bli blöt, iskall eller av med sina pengar.
- Jag häller hellre isvatten över kommuninvånarna, sa Början Blid illmarigt. Finns det något mer jag kan förstöra för Mygeltunaborna? Det ska helst vara något som gagnar mig och min fru Pullan privat...


... att konstnären och vänsterpolitikern Svein Tryti har börjat tillverka trägubbar som komplement till sina omtyckta collage. Inför valet snickrade han ihop en viking i morgonrock som han med hjälp av partikompisen Ola Nordstrand och med tillhörande runsten placerades i en av Vallentunas rundaste rondeller. Det politiska budskapet - Vänstern ger svaret - stod för de flesta fullständigt obegripligt skrivet i runskrift.
- Vad tusan står det på skylten, undrade a-lagare Jerka oroligt och lät buteljen gå laget runt där de satt hela gänget på plats i paviljongen.
- Äsch! Det står bara något om att man ska ta till vänster i rondellen, svarade Ludde, en annan av dryckesbröderna. Langen går.
- Åh fan, det är därför det smäller så jävligt där nerifrån. Det är bilar krockar hela tiden.
- Ja, det kan du hoppa upp och sätta dig på!


... att kommunalrådet Början Blid är en känslig liten typ. Ja så känslig är han att hela personalen på kommunkontoret numera byter skorna mot filttofflor när de kommer till jobbet.
- Om ni rör mig så dör jag, skriker Början Blid så snart hans skyldigheter som kommunalråd kommer på tal. Innerst inne hoppas han att det ska få frågvisa kommunister (läs: vänsterpartister) att tystna. De vill väl inte anklagas för mord eller nåt.
Som till exempel den frågvise Svein Tryti som envisas med att ställa enkla men elaka frågor i fullmäktige som Början Blid inte vill svara på.
- Släng frågan nånstans, vrålar Början Blid. Jag blundar! Släng skiten! Frågor som inte syns finns inte och då behöver jag ju inte svara heller. Ha ha ha...


... att kommunalrådet Början Blid vill bygga ut Roslagsbanan till Arlanda. Detta för att han lättare ska kunna ta sig dit när han ska åka och hälsa på släkten. Så skrev åtminstone lokalblaskan härom sistens. Det skulle de inte ha gjort! Aj, aj, aj...
Början Blid blev minst sagt upprörd. Möjligen dels för att han är flygrädd och dels för att han inte ens tycker om släkten. Än mindre vill han åka dit och hälsa på.
- Om Lokalblaskan inte genast ber om ursäkt så det verkligen hörs - helst på en insändargul sida - så kommer jag inte att ta en endaste ton till på allsången. Hör ni det! Inte en endaste ton!
Vad Början Blid inte avslöjade var att han i själva verket vill dra Roslagsbanan först till Plåtåker och först därefter till Arlanda. Det är dumt att väcka den björn som sover, tänkte han. Vallentunaborna orkar ju ändå inte bry sig om vad jag gör av deras pengar. Varför skulle de inte finansiera just järnvägslinjen Plåtåker - Arlanda? Löjligt!


... att nysossen Lasse Barkström före valet startade en blogg som tycks ha kommit av sig. Efter tre ynka inlägg känns den närmast stendöd trots att han fick några verbala ryggdunkar även från kanhända oväntat håll.
Det är särskilt trist med tanke på att han har gjort en mycket intressant politisk seglats det senaste decenniet. I valtider ville han dessutom bygga upp kommunsymbolen Väsby kvarn som så nesligt brändes ner av en pyroman för några år sedan. Det projektet hade han med all säkerhet fått väljarnas stöd för om de bara hade fått chansen att tycka till.
- Lasse behöver bara ta igen sig lite från bloggandet, säger hustrun Bonny som sjunger i kör. Det gick ju bra i valet men han har annat för sig just nu och känner sig kanhända lite diskad. Snart är han i gång igen!Denna sida innehåller uteslutande skvaller, sanningar och satir (SSS).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar