fredag 31 oktober 2014

Exakt VAD är det för nya utmaningar som Vallentuna står inför Örjan Lid? Det måste ju vara något väldigt stort eftersom du tillåter dig att kasta bort våra skattepengar! Varför redovisade du inte det före valet?!



 
Anna Wilson belyser i senaste Mitti på ett strålande professionellt sätt den senaste kommunala skandalen i Vallentuna. Tack för det, snälla Anna!
 
Artikeln bekräftar vad man kunde misstänka, att trotjänaren Roland Beijer - som varit kommunal tjänsteman utan anmärkning i kommunen i hela 17 år - just har utsatts för ett övergrepp. Han har fått sparken från tjänsten som kommundirektör trots att ett och ett halvt år återstår av hans kontrakterade tjänstgöringstid. Vallentunas självutnämnde envåldshärskare Örjan Lid (m) konstaterar fräckt att Roland Beijer har gjort ett gott jobb. Ändå har han tagit initiativet till att en medmänniska tvingas avsluta sitt yrkesverksamma liv som en tragedi. För att Örjan Lid inte gillar honom! För att Örjan Liv har skrivit in honom i sin svarta anteckningsbok där icke behagliga människor som det ska gå illa för lär hamna.
 
Så gör man bara inte!
 
- Bakgrunden är att Vallentuna inför den nya mandatperioden står inför nya utmaningar som motiverar en annan person på jobbet som kommundirektör, skriver Örjan Lid på kommunens hemsida.  
 
Det är kvalificerat trams!
 
Om Vallentuna kommunen står inför den sortens nya utmaningar inför den nya mandatperioden att kommundirektören måste sparkas så måste man fråga sig vad Örjan Lid och hans myglande polare nu har på gång. Det måste närmast ses som tjänstefel att han inte har informerat väljarna om det före valet. Vi kanske inte alls vill anta dessa hans fult antydda "nya utmaningar". I synnerhet inte som han fortsätter att ha spenderbyxorna på och kastar ut miljoner skattekronor helt i onödan.
 
Jag vill följaktligen att lokalpressen ställer Örjan Lid
mot väggen och kräver ett utförligt svar på nedanstående fråga:
 
- Exakt VAD är det för nya utmaningar
Vallentuna står inför som motiverar kommundirektörens avsked till priset av en personlig tragedi för honom, en till synes onödig SKAM för Vallentuna och till ytterligare stora miljonkostnader för Vallentunaborna? 
 
Exakt vad?!
 
DET är trots allt den STORA nyheten!
 
 
Anna Wilson påpekar förtjänstfullt i sin artikel att Roland Beijer är den tredje kommundirektören som fått sparken av Örjan Lid sedan 2006 - samtliga till mångmiljonkostnader för skattebetalarna. Hur många förvaltningschefer som dessutom fått gå har jag ingen koll på. Någon kan kanske vara snäll och informera mig?
 
 
Nu har även Peter Palmquist på Vallentuna Nya förtjänstfullt tagit upp nyheten om att ännu en kommundirektör utan synbarlig orsak fått kicken. Han bjuder dessutom på lite inside info om skitsnack som tydligen har florerat redan före valet. Roland Beijer var felrekryterad och skulle bytas ut.
Bytas ut!
Det är uppenbarligen ingen hejd på människoföraktet i kommunledningen.
Varför byter de inte ut sig själva?
 
Peter Palmqvist konstaterar till och med att:
- Helt tydligt är att det finns ett problem i förvaltningen som går bortom de enskilda kommundirektörer som fått sluta i förtid ... något som måste åtgärdas innan fler personer kommer att avsättas med allt vad det innebär av psykiskt lidande för de drabbade och kostnader för kommuninvånarna.
Just det! 
 
Bäst och mest talande är ändå insändaren från den stackars anonyma tjänstemannen som inte vågar tala öppet av rädsla för att förlora sitt jobb.
 
Av rädsla för att förlora sitt jobb!
 
Vi har meddelarfrihet i Sverige.
Jag vill bara påpeka det.
 
Örjan Lid har inte lov att sparka folk till höger och vänster bara för att han ogillar dem
och de stackars krakarna har råkat hamna i hans svarta anteckningsbok. 
 
 
 
Sex, sju miljoner av våra surt förtjänade skattepengar har Örjan Lid alltså slösat bort
på att sparka kommundirektörer! Lägg där till en rad förvaltningschefer.
 
Hur många dagisplatser är det? Hur många skolböcker?
Hur mycket försämrad mat för våra åldringar?
Hur många fritidsledare? Hur många skolsköterskor?
 
Vi har pensionärer i kommunen som lever i fattigdom!
Periodvis till och med utan mat!
 

 Ställ Örjan Lid mot väggen lokalpressen!
Och gör det nu!
 
Och glöm för all del inte ja-sägarna som påstås har jamsat med i detta
utstuderade RÅN mot Vallentunaborna!
Dem vill vi veta allt om!
 
För övrigt måste man ställa sig frågan om varför kommundirektören måste ha en miljon kronor i årslön? Det kan inte vara nödvändigt. Särskilt som han/hon har en stor stab omkring sig som gör själva jobbet. Förr i världen klarade Gunnar Käller allt själv.
:-)
Några tiotusenlappar per månad borde räcka till såväl kommunalrådet som kommundirektören.
Många kommuninvånare lever på betydligt mindre pengar än så.
Det kan de också göra! 
 
 
Kommunstyrelsens arbetsutskott:
Ordförande:
Örjan Lid (M), kommunalråd
Vice ordf:      
Elisabeth Rydström (C)
Ledamöter:  
Gunnel Orselius Dahl (FP)
Raimo Vuojärvi (M) och
Jaana Tilles (S) oppositionsråd

Elisabeth och Gunnel är snälla och trevliga människor men väldigt svaga politiker. De har alltid varit ja-sägare. Inget annat är att vänta. De borde inte ens få representera sina partier i kommunledningen. Raimo Vuojärvi är kompis med Örjan Lid och alltså ingenting att räkna med. Kan vi få en kommentar av Jaana Tilles tro? Hade hon gjort jobbet bättre?

Uppenbarligen inte!
På sin blogg skriver Jaana Tilles:

"Vi var eniga i personalnämnden att byta kommundirektör nu inför en ny mandatperiod.
(S) har inte varit involverad i skrivande av anställningsavtal. Jag föredrar tidsbegränsade anställningar för de högst betalade chefsposterna med möjlighet för förlängning."

Hon fortsätter och utvecklar det hela ännu värre. Jag vill inte ens citera det här.

Tre (3) vimsiga fruntimmer i kommuntoppen tillsammans med Örjan Lid och hans polare och ingen har civilkurage! Man tror knappt att det är sant. Vallentuna har alltså ingen opposition värd namnet. Vilken sorg!

- Nej Jaana Tilles, att vara i opposition innebär inte att man ska säga nej till majoriteten i alla frågor som ett bångstyrigt barn. Att vara i opposition (och att vara politiker överhuvud taget) innebär att man ska visa sig klok, stark och försedd med gott omdöme. Som sådan går man inte med på att behandla människor som något katten har släpat in. Särskilt inte en trotjänare som har verkat i kommunen i 17 år utan anmärkning. Har ni rekryterat fel så är ni inkompetenta och bör ta konsekvenserna av det. Då ska ni lösa problemet utan kostnad för skattebetalarna eller avgå. Som politiker är man skyldig att vrida och vända på varenda skattekrona och inte omdömeslöst slösa bort miljoner. Vallentuna kommun är ingen lekstuga. Ni har FÖRTROENDEUPPDRAG. Dem ska ni sköta eller överlåta på andra. Ni sitter där på vårt uppdrag och ingenting annat. Vi ska kunna lita på er och inte behöva bekymra oss om att vi nu ska tvingas dras med er och ert dåliga omdöme ännu en mandatperiod.

- Jag är väldigt besviken på dig Jaana Tilles. Under din ledning är (s) inget alternativ. Hur kan du som ansvarig politiker uttrycka dig så vimsigt om sakförhållandena i den lokala politiken och så nedsättande om en medmänniska som ni redan har misshandlat? Det är pinsamt avslöjande och jag kan bara ropa än högre på lokalpressen.

- Ni måste hålla koll på de här politiska stollarna! Det är ert ansvar!

För övrigt kan jag bara konstatera att:

Det är väldigt synd om Vallentunaborna!

Jag riktigt längtar efter Lasse Barkström!
Tro det eller ej!
Han är nog den ende som med hjärta för Vallentuna kan röra om i den här illaluktande smeten och åstadkomma något bra.

4 kommentarer:

  1. Man blir inte förvånad. Det är bara tragiskt att man bor i en kommun där kommunalrådet kan härja fritt som Stalin, på skattebetalarnas bekostnad.

    Ingen oppoition- eller allianskollega som stoppar honom. Han tycks kunna manipulera alla. Vilka hållhakar har han på sina förtroendevalda kamrater? eller är alla BARA rädda för honom? rädda för att bli uteslutna ur de inre rummen, där besluten fattas? rädda för att bli trakaserade av Örjan?

    Bara några veckor innan Roland Beijer själv fick sparken, fick han uppgiften av Örjan att säga upp sin samhällsbyggnadschef. Vad hade hon gjort? Eller hade det med Påtåker att göra?

    Som tillförordnad kommundirkektör sätter nu Örjan sedan en ung oerfaren kille, vars enda "positiva" egenskap är att han lierat sig med Örjan, och gått bakom ryggen på sina tjänstemannakollegor. Det är bedrövligt!!

    Hur kan vi få till stånd en ryggrad hos våra politiker så att de säger ifrån när det gäller dessa galenskaper.
    TIdigare fanns det en möjlighet att via kommunens hemsida ställa frågor till politiker - och så publicerades frågor och svar - men Örjan tyckte inte om frågorna så denna möjlighet togs bort....

    Hur ska vi nu bete oss? De lokala medierna är också rädda. Har blivit hotade med att kommunen inte längre ska annonsera i deras tidiningar och agera på annat sätt mot dem. Därav den sparsmakade bevakningen?

    Man måste ändå säga att Peter Palmqvist och Anna Wilson försöker visa viss ryggrad, men det, de skriver hamnar på rätt undanskymd plats i tidningarna.....

    Ja, Monica, är det bara att lägga sig ned och gråta? eller, kan man kämpa mot denna galenskap på något sätt??

    SvaraRadera
  2. Det ÄR tidningarnas sak att hålla ögonen på och avslöja de oegentligheter som pågår om det så innebär att tidningarna går miste om kommuninfo och annan kommunal annonsering. Om de inte fattar det själva så får vi väl se till att informera alla privata annonsörer om sakförhållandena. Ingen vill annonsera i förljugna publikationer. Tidningarna har inte råd att mista de annonsörerna heller. Till slut måste de välja - kommunens annonser eller privatmarknadens. Antingen eller och de behöver båda. Man skulle gott kunna informera annonsörerna i Täby också. Det är där annonspengarna finns.

    Om inte tidningarna gör sitt så får vi väl väcka liv i ett antal vakna vallentunabor och fd lokalredaktörer som har ögon att se med. Vi får helt enkelt själva börja bevaka myglarna och stå i av bara h-e på bloggar som den här. De är gratis. Vi behöver inga annonser. Om det inte är så att vi behöver söka bygglov och dagisplats så kan vi slå till både höger och vänster och det ska vi göra också till myglet försvunnit ner i den svarta håla det kom ifrån.

    Myglarna och ja-sägarna i Vallentunas kommunledning måste lyftas bort så snart som möjligt. Vi kan helt enkelt inte ha dem där. Och om Vallentunaborna inte hittar till bloggarna så får vi väl gå ut på gator och torg med flygblad och affischer och berätta - ett tilltag som kommer att locka inte bara riksmedia utan även internationell press. Något sådant har tidigare aldrig hänt. Det har inte varit påkallat helt enkelt. Men nu är det det! Örjan Lid & Co har snott åt sig - och slösat bort - så det räcker av våra skattepengar!

    Hör av dig till mig så får vi se vad vi kan åstadkomma. Så här kan det bara inte fortsätta!

    SvaraRadera
  3. Vad gäller Peters och Annas bevakning av kommunen så råder en viss skillnad dem emellan. Anna gör ett väldigt gott jobb men kan inte själv påverka någonting. Det gör hennes chef. Jag har haft hennes jobb i många år så jag vet. På Mitti är bevakningen av Vallentuna till för företagen i Täby som vill synas med sina annonser i Vallentuna och locka vallentunaborna att handla där. Otroligt trist men så är det. Förre VD:n Ola Davidsson har själv berättat det för mig. Ingenting tyder på att sakförhållandena har ändrats. Där finns inget engagemang för Vallentuna som kommun betraktat vilket Örjan Lid & Co alltså lever högt på.

    Peter bestämmer själv men är å andra sidan mer ekonomiskt utsatt. Om den som har pengapåsen ryter så har de ingenting att sätta emot. Mitti har gott om pengar. Det har inte Vallentuna Nya. Därav innehållet. Återstår att se om ägaren är villig att visa lite civilkurage och kanske rent av växa.

    SvaraRadera
  4. Vi kanske kan ockupera kommunalkontoret och slänga ut dem. Det är ju vårt! Ha ha ha...

    SvaraRadera