torsdag 5 november 2009

Lid & Co har hållit sina vallöften. Till vilket pris?

Till Steget säger kommunalrådet Örjan Lid (m) att han är stolt över att den så kallade aliansen har lyckats hålla sitt vallöfte att inte höja den med 20 öre sänkta skatten och att ändå hålla budgeten. Ledstjärna i det arbetet har varit att inte säga upp personal.
- Det har varit prio ett, säger Örjan Lid.

Är det inte precis vad Örjan Lid har hållit på med det senaste halvåret? Sparkat folk. En rad högt avlönade chefter har fått sparken vilket orsakat enorma kostnader för skattebetalarna i form av avgångsvederlag. Jag har dessvärre inte hållit koll på dem alla men kommunchefen
Annika Wallenskog är en. Fritidschefen Jan-Åke Bredberg är en annan.
Det förstnämnda har aldrig fått någon förklaring. Det som belastade Bredberg är inte ens bevisat. Vi är många som känner till orsaken - det har varit en officiell hemlighet i minst tio, femton år - men inget är bevisat och det har absolut ingenting med hans arbete i Vallentuna att göra. Du kan läsa om det
här.
Vad Lid drog in på för att ändå klara budgeten får vi inte veta. Skolan?

Örjan Lid närmast skrattar åt sossarna som vill höja skatten för att kunna göra storsatsningar på skolan inom vilken ingen längre har råd att hjälpa barn och ungdomar som på inte lyckas hänga med. De offras helt enkelt för att Lid och grabbarna högaktningsfullt struntar i dem.
Det är en kortsiktig ekonomi som inte gagnar någon annan än Örjan Lid i form av snygga siffror utan innehåll. Vad kommer dessa ungar att kosta samhället när de börjar strula ur ordentligt? Svar: hur mycket som helst.
Men det struntar förstås Lid i. När den dagen kommer har han för länge sedan avgått för att på heltid gotta sig åt sina husaffärer i Påtåker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar