lördag 31 oktober 2009

Ny kommundirektör som jagar fåglar...

Jaha ja...
Så har vi då fått en ny kommundirektör. Även denne med fet lön förstås. Vad annars? Ulf Strömstedt heter han. Föregångarna var en rad konstiga typer. Eric Sörlin till exempel. Oj oj oj vilket dyrbart skämt. Och så han som fick sparken av Sten-Åke Adlivankin (m). Kjell Johansson hette han väl. Och Annika Wallenskog som hade tjänsten efter Kjell, hon som av mycket märkliga skäl också fick sparken fast av Örjan Lid (m), fick hon möjligen gå för att bereda plats för den här mannen? Vem vet? De är kanske kompisar. Ja ursäkta, men frågan är fri...
- Naturen/vildmarken är min ”katedral”, säger karln som har två hästar, två hundar och två katter men håller på med fågeljakt. Urk!
Jag förstår att info-Sonia Blom föredrog att gå i pension.
Så här ser Ulf Stömstedt emellertid ut. Han är rätt lik Lasse med samma efternamn, kåkfararen som blev författare och var så himla bra. Men de kanske inte alls är släkt?
Om Ulf läser jag nedanstående på kommunens hemsida.
Frågan som inte får något svar är: Varför slutade han som polis?????
För övrigt blir man väl knappast utsedd till Sveriges yngste polischef. Man blir utsedd kort och gott. Om sedan Ulf råkade vara den genom tiderna yngste så är det en helt annan sak.
Ny tillförordnad kommundirektör
Ulf Strömstedt har lång erfarenhet av både kommuner och ledarskap.
På måndag den 21 september börjar han som tillförordnad kommundirektör för Vallentuna kommun.
Ulf Strömstedt har varit kommunchef i Åstorps kommun i Skåne i drygt sju år, och dessförinnan arbetade han 20 år som polischef. Han är jurist i botten och brinner för ledarskapsfrågor – det senaste året har han arbetat som konsult inom ledar- och teamutveckling.
- Jag ser verkligen fram emot att komma till Vallentuna kommun. Det är alltid spännande att ta med sig de erfarenheter man har i bagaget in i en ny organisation, säger Ulf Strömstedt.
För Vallentuna kommun faller en viktig pusselbit på plats i samband med rekryteringen av en tillförordnad kommundirektör.
- Vi är väldigt glada att få in en trygg och erfaren kommundirektör med bred kompetens inom kommunfrågor och ledarskap. Det är en svår men oerhört viktig uppgift att leda organisationen framåt under tiden som vi rekryterar en ny kommundirektör, något som kan ta minst ett halvår, säger Örjan Lid, kommunalråd.
Korta fakta om Ulf Strömstedt:
Ålder: 58 år
Familj: Gift sedan 1975 med Marianne (sjuksköterska), tre barn och tre barnbarn
Fritid: Naturen/vildmarken är min ”katedral”. Vi har två hundar (en vorsteh för fågeljakten), två hästar och två katter.
Övrigt: Blev 1987 utsedd till Sveriges yngste polismästare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar