fredag 13 november 2009

Veckans Steget en innehållsrik tidning...

Det är en innehållsrik tidning vi fått den här veckan. Vallentuna Steget alltså. Mitti har jag som vanligt inte fått. Men Svein Tryti ringde och berättade förtvivlat att en kollega på min gamla tidning har lusläst våra bloggar angående honom och KGB-Guillou och utan byline dragit fatalt felaktiga slutsatser i en notis. Jag rekommenderade Tryti att begära en rättelse. Så illa var det faktiskt. Man kan just undra varför han eller hon inte orkade lyfta luren och kolla uppgiften. Det är inte svårt att få tag i vare sig Svein eller mig (som gör hans blogg). Läs hur det verkligen förhåller sig i Sveins blogg som du hittar här. Rulla ner några inlägg så får du hela storyn.
Så det är VallentunaSteget som gäller.

Om att skydda barn från media
Anna Wilson berättar i sin ledarkrönika om förskolefröken som inte ville låta henne plåta 20-30 förskolebarn i lika många toppluvor i syfte att de skulle skyddas från att hängas ut i media.
Suck!
Hur dum får man bli?
Det är fullt tillåtet att fotografera folk på gator och torg och sedan publicera bilderna. Hur skulle det annars se ut? Det är liksom inte sådan publicering debatten handlar om.
Jag stötte vid något enstaka tillfälle på något liknande under mina 15 år som lokalreporter men det är verkligen inte vanligt. Kanske var det med samma förskolefröken?
Låt oss glömma dumheten illa kvickt och gå vidare.

Demoex och fullmäktige
Anna Wilson berättar vidare om fullmäktige som först beslutade att Demoex-politikern Parisa Molagholi skulle få sitta kvar på sin post trots att hon flyttade ut ur kommunen och som nu får ta tillbaka alltihop eftersom det - naturligtvis! - inte är tillåtet.
Det förstnämnda beslutet är lika korkat som förskolefrökens åsikt ovan.
Hur skulle det se ut om fullmäktige skulle kalla in ledamöter från Kalix i norr till Trelleborg i söder första måndagen varje månad.
Man tar sig för pannan och undrar vad de har för kvalifikationer ledamöterna. Bakläxa helt enkelt!
För övrigt får man ju hoppas att det i och med mandatperiodens utgång är slut på Demoex-experimentet. Det var en kul tanke, Per Norbäck som hittade på alltihop. Men till vilken nytta?

Vallentuna Teater
Skolförvaltningen vill nu göra sig av med ansvaret för Vallentuna Teater och lasta över detsamma på Fritidsförvaltningen. Tack för det, säger alla vi som i många år har tjatat på just den förändringen. Utbildningschefen Roland Beijer är en mycket klok man som alltså äntligen är med på rätt tåg. Återstår sedan att skaka liv i kulturföreningarna som kan fylla teatern med vettigt innehåll.
Jag blir full i skratt åt rubriken "Hellre bra lärare än kemtvättade ridåer".
Det måste vara en nyligen betalad tvättnota som inspirerat. De har nämligen aldrig tvättats förr. En byttes ut sedan Vallentuna Revy av misstag eldat upp den. Annars har smutsigare textilier sällan eller aldrig skådats i en skola.

Ny anhörigförening i Vallentuna
Jag ser att gamla bekanta ska bilda en förening för anhörigvårdare. Samling i Vallentunasalen den 18 november kl 18.30.
Vad säger man. Det är sorgligt och väldigt, väldigt vällovligt. Lycka till!

Vädret i Vallentuna
Jag tycker först att det låter som ett kul revynummer. Väl på sidan 17 förstår jag att det är allvar. Några eldsjälar i modellflygklubben har satt upp en väderstation designad Hugo Hellberg som mäter temperatur, luftfuktighet, vindriktning och nederbörd. Himla kul.
Följ det lokala vädret, trender och rekord på
www.vmfk.net/weather/trends.htm
Sidan har även fått sin fasta plats i Vallentunabloggens högermarginal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar