måndag 22 december 2014

I Vallentuna rör det sig om stora TANKAR fyllda med gas...

Jag blev igår uppmanad av Svein Tryti (v) att läsa i DN om en explosion och brand i Upplands-Bro.
Det gjorde jag förstås.
Det hade ingenting med Vallentuna att göra så jag ringde Svein och frågade vad han menade.
- Jo, sa Svein. I Upplands-Bro rör det sig om några misstänkta gasflaskor. Vid Aerosol i Vallentuna, där Ray Idermark (m) vill bygga bostäder för att själv tjäna miljoner rör det sig om TANKAR fyllda med gas.

Och det har han ju rätt i! 

Kan du verkligen leva med de risker
DU tänker utsätta människor för Ray Idermark?

Explosion och brand i Upplands-Bro
En kraftig brand rasar på lördagseftermiddagen i en industrifastighet i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm. ”Vi har fått rapporter om en explosion, och en man är skadad”, säger Towe Hägg, informatör vid Stockholmspolisen.

Larmet kom klockan 13.57 till räddningstjänsten ... Läs hela artikeln här.


Aerosols gastankar i Vallentuna

Anna Wilson i tidningen Mitti Vallentuna Steget skrev den 16 december förtjänstfullt om Ray Idermarks (m) skamliga mardrömsbygge där människor om det sker en olycka riskerar att brännas till döds. Det rör uppenbarligen inte den lokale m-politikern i ryggen. Han vädrar morgonluft i form av egna fräscha miljoner att stoppa i fickorna.

Det är samma dåliga fars som utspelar sig som när Örjan Lid myglat fram Påtåker och när KS AU:s ledamöter fick arvodeshöjning med 86 200 spänn. 

När de egna ärendena behandlas springer politikerna ut ur lokalen och låtsas såsom jäviga inte vara med och rösta. Då har de redan sedan länge badat bastu med de som sitter kvar i salen och röstar igenom deras ärenden åt dem.  

Som om deras privata miljonaffärer vore av intresse för allmänheten!

Bara det att man med skattemedel på samhällsbyggnadsförvaltningen har projekterat Idermarks privata byggande är skandalöst.

Hur länge ska detta eländiga myglande få fortgå?!
Protestera!
Mellan 9 december och 21 januari - när de flesta är upptagna med julfirande och ledighet - är det möjligt att säga ifrån någonstans på kommunen där detaljplanen ställs ut. Frågan är dock om inte en polis- eller annan anmälan mot detta uppenbara brott mot Sevesodirektivet i stället är på sin plats. Det är på grund av explosionsrisken FÖRBJUDET att bygga inom 200 meter från Aerosol.

Aerosols vd Lars Blak berättade för övrigt i Vallentuna Nya nr 50/2014 att fabriken inte har några som helst planer på att flytta sin verksamhet. Tvärtom. Det kommer med andra ord att bli väldigt, väldigt dyrt för skattebetalarna att bana väg för Ray Idermarks privata mångmiljonkupp.

Läs mer om ärendet här och här.


***

Jag hittar också "Din Lokaltidning på Nätet" från 1 mars 2014: 

Märkliga tomtaffärer i Vallentuna


Ray-Idermark foto Tommy JanssonFoto: Vallentuna kommun, Tommy Jansson.De senaste åren har flera mer eller mindre märkliga markaffärer med lokala politiker inblandade uppmärksammats i Vallentuna.

Nu senast i och med att kommunfullmäktiges ordförande Ray Idermark (M) är delägare i det bolag som vill exploatera marken invid företaget Aerosol som vi skrivit om tidigare. Idermark äger 12,5 procent av det bolaget och skulle få 1,8 miljoner kronor om marken såldes till taxeringsvärdet. Betydligt mera om det planerade bostadsbygget om 160 lägenheter blir verklighet – och det kan det bara bli om politikerna i Vallentuna beslutar så. 

Tanken är då att sälja marken till ett byggbolag. Oppositionsrådet Jaana Tilles (S) säger till lokaltidningen Mitt i att etiskt är detta helt tokigt.

Förra året uppmärksammades en liknande historia med kommunstyrelsens ordförande Örjan Lid (M). Lid anmäldes till justitieombudsmannen för korruption, då hans fru kunde sälja tomter i Påtåker för över 100 miljoner kronor. Detta på grund av exploaterings- och detaljplanebeslut som Lid påstods haft del i och även i delar skulle ha pressat fram utifrån sin roll som kommunstyrelseordförande. På senhösten meddelade dock riksåklagaren för korruption att förundersökningen om detta lades ner.

2 kommentarer:

 1. Det är inte bara det som gör bygget olämpligt. Jag tror att Vallentuna kan låta bli att bygga bostäder över huvud taget de närmaste 30-50 åren för att jämna ut skillnaden mellan antalet invånare och arbetsplatser i Vallentuna. Tittar man i statistiken för Vallentuna ser man att en fjärdedel av de som arbetar i kommunen har kommunen som arbetsgivare, och den största privata arbetsgivaren är ett hemtjänstföretag. Man får titta långt ned på listan innan man hittar företag som drar in pengar till regionen och inte bara cirkulerar dem.
  Konsekvensen av denna sneda stadsplanering blir att vi, invånare med jobb tvingas pendla allt längre.
  Historiskt är inte Vallentuna den enda kommun som har gjort det misstaget. Tittar man på miljonprogramsområdena Tensta, Rinkeby osv ser man orsak och verkan. Det finns inga jobb i närheten av de bostäderna, vilket främst drabbar unga som inte är benägna att pendla så långt för att jobba, vilket gör att de aldrig får några jobb senare heller och sedan har man en stadsdel där majoriteten är arbetslösa. Detta späs då på genom att de få som hade jobb söker sig därifrån, och ersätts med de som inte har det.
  Jag vill inte, men jag ser spåren av det redan nu i Vallentuna. I takt med att ungdomar i Vallentuna inte får några sommarjobb, några riktiga sommarjobb som tar hela dagar i anspråk, så ökar skadegörelsen.
  När jag var liten fick man sommarjobb på Diskteknik och Aerosol, men nu? De sysselsätter bara en bråkdel av kommunen till vardags, så vart ska alla unga jobba då?

  SvaraRadera
 2. Intressant Unknown.
  Utveckla gärna ditt resonemang.

  SvaraRadera