söndag 21 december 2014

Feg kommunledning skickar fram bakbunden tf kommundirektör att ljuga för skattebetalarna...Sida ur Vallentuna Nya
Efter en viss "debatt i media" om de 42 personer som fått kicken i Vallentuna kommun till en kostnad av 17 miljoner skattekronor har kommunledningen gett den tillförordnade kommunchefen Victor Kilén i uppdrag att försöka göra något åt kritiken. 

Själva törs de inte, politikerna. 

Och att ange orsaker till uppsägningarna vill de förstås inte göra heller. Särskilt som det handlar om Örjan Lids personliga vendettor. Med hänvisning till en senkommen omsorg om de uppsagda personerna - som i flera fall själva har efterlyst en förklaring i media - så håller man knäpp tyst och skickar fram den tillförordnade kommundirektören som inte kan annat än lyda order.  

Kan det bli löjligare? Nej, det kan det inte. 

Nu påstår tf kommundirektören på kommunens skattefinansierade hemsida att de 17 miljonerna - ja, han dribblar lite med andra siffror men det är samma pengar ändå - redan fanns i den ordinarie budgeten för "löner och personalkostnader" och att kickandet av 42 tjänstemän alltså inte har kostat skattebetalarna något alls. 
- Pengarna skulle alltså inte ha använts till något annat, blåljuger Victor Kilén. 
Örjan Lid (m)

Hur dumma tror Örjan Lid & Co att vallentunaborna är?!

För det första, 
Vilken kvalificerad oekonom har gjort den budgeten? 
Örjan Lid själv? 
- Bäst att vi budgeterar 17 miljoner spänn ifall vi får lust att focka någon typ...

För det andra,
Om man inte behöver 17 miljoner kronor så kan man ju stoppa in dem på banken för framtida behov eller rent av sänka skatten!
Rätt som det är behöver vi pengarna till något som gagnar kommuninvånarna!

Det som nu har skett är rena rama STÖLDEN från skattebetalarna!
Skäms, politiker!
Det är otroligt nonchalant att handskas med skattemedel på detta sätt. 
De ansvariga bör bli återbetalningsskyldiga.Åsna
Dessutom: 
Stackars, stackars Victor Kilén som känner sig tvingad att ränna kommunalrådet Örjan Lids ärenden så till den milda grad. 
Allt för att inte själv hamna i onåd. 

- Säg för guds skull upp dig och dra vidare innan du även utanför kommunen framstår som en jubelåsna och förstör din karriär för all framtid!

Ett smart drag är annars att följa lagen och göra rätt. Då får man kicken om man jobbar i Vallentuna kommun. Och betald semester några år är inte heller fy skam.  Tag det som ett tips!


Jag ser för övrigt att tf kommundirektören har skickat sin stolliga text till tidningen Mitti Vallentuna Stegets insändarsida, där en mottagande redaktör har rödfärgat ett stycke för att det är så korkat. Victor Kilén har antagligen skickat sin insändare till Vallentuna Nya också men jag har varit utomlands och missat ett nummer av tidningen, så det är för mig oklart. Angelägen om att få ut budskapet har man i alla händelser varit. Det är pinsamt så det förslår.   


Redaktör Peter Palmquist på Vallentuna Nya 

vecka 50/2014 känner sig i sin ledare uppenbarligen en smula tveksam till meddelandet på kommunens skattefinansierade hemsida. Han hade uppenbarligen hoppats på opartisk information men tvingats konstatera att tf kommundirektörens drapa inte är något annat än kommunalrådets privata partsinlaga. Med rätta liknar han den vid Pravda som förr i världen stod för desinformationen i det forna Sovjetunionen. Peter Palmquist har uppenbarligen gjort samma iakttagelse som jag. Det är ingen större skillnad vad gäller ideologi på Putin i Moskva och Örjan Lid i Vallentuna. De är samma skrot och korn. Örjan Lid kan därför inte få fortsätta som kommunalråd. 

Peter Palmquist konstaterar vidare att det nog inte blir lätt att hitta en kvalificerad kandidat som vill sätta sig i "kommundirektörens katapultstol" sedan Vallentunas rykte har blivit så skamfilat.

Tack Peter Palmquist för att du har bevakar fullmäktige! 
Det är guld värt!

Peter Palmquist skriver: 

"Varför väljer man just de åren (kommundirektören väljer att "redovisa" 2010-1014 istället för 2006-2014 / MA) är lite oklar eftersom chefskarusellen hållit på lite längre än så, när näste kommundirektör ska tillträda i juli blir han den åttonde sedan 2006. 

Man kan kanske tycka att det är lite siffertrolleri när man säger att kostnaden för de kommundirektörer som slutat i förtid är 3 422 000 kronor, fast lite senare lägger man faktiskt till att om man räknar med den som valde att säga upp sig hamnar summan en bit över fyra miljoner. 

Dessutom har åtta chefer som inte varit kommundirektörer fått dela på nära nio miljoner de senaste fyra åren. 

Även om dessa miljoner är småpotatis i lönebudgeten så tror jag nog att många Vallentunabor hellre hade satsat sina skattepengar på bättre äldreomsorg, bättre skolmat eller på att kommunen byggde hyreslägenheter. Bara sådär till exempel alltså.

Fast den som tänker så får snabbt veta att de tänker fel, för de 14 miljonerna vi betalat till folk för att inte arbeta i kommunen har inte kostat ett enda öre, och absolut inte kunnat användas till något annat heller!   ...

Men om vi alltså klarat oss alldeles utmärkt utan att någon jobbat för de här fjorton miljonerna måste det väl betyda att vi har en massa onödiga jobb som våra skatter finansierar? Eller tänker jag fel nu igen? Vi kanske kan avskaffa ett antal helt meningslösa chefer och spara 30-40 miljoner om året - och de pengarna kan vi väl då få använda till att slippa mögliga skolor eller låta de gamla få personal som hinner ta en promenad eller prata lite?"

Peter Palmquist är ironisk. 
Det hoppas jag att Örjan Lid & Co förstår trots att de inte verkar ha någon humor att tala om. I praktiken är det något alldeles oerhört illa att vallentunaborna har betalat 17 miljoner kronor i skatt helt i onödan!

Än värre är att kommunledningen med Örjan Lid i spetsen har satt spätt på alltihop. 
Det har ingen gett dem lov till. Kommunen är uppenbarligen vanskött.

Det kanske till och med finns flera skattemiljoner som inte behövs i Örjan Lids budget?
Håll i så fall fingrarna i styr Örjan Lid!
Pengarna är inte dina!

Ur mänsklig synpunkt får man inte hantera folk som du gör. Det är snaskigt helt enkelt! Omoraliskt och ovärdigt!
Du borde skämmas! 


Personligen uppskattar jag även Björn Schaerström 
Gunnel Orselius-Dahl (fp)

som så envist bombarderar lokalbladen med insändare om kravet på information om varför fd kommundirektören Roland Beijer sparkades. 

Örjan Lid törs uppenbarligen inte svara så nu har Björn Schaerström vänt sig direkt till Gunnel Orselius-Dahl (fp) i något av bladen för att få svar på sin fråga. Hon är den politiker som fram tills nu har stått Örjan Lid närmast.  

Gunnel Orselius-Dahl är en snäll och vänlig person som vill alla väl. Tyvärr är hon en väldigt svag politiker som inte har särskilt mycket att sätta emot vare sig tjänstemän eller andra politiker. 

Nu har hon huvudsakligen gått vidare till landstinget och lär väl inte heller svara Björn Schaerström. Förklaringen är enkel. Det finns inget annat svar än att Roland Beijer vägrade dansa efter Örjan Lids privata pipa och därför blev något obekväm. Ena dagen var han värd 90 000 kr i månadslön (sanslöst!) och andra dagen var han värdelös. Vem är det fel på då, kommundirektören eller de som rekryterade honom? Jag vet vad jag tycker.

Så sluta inte fråga, Björn Schaerström!
Du fick väl för övrigt själv lämna moderaterna under pinsamma förhållanden, tycker jag mig ha förstått. Dock utan arvoden. Jag hittar detta.
Nåja, det var väl inte så smart kanske men jag antar att det är överspelat. 
Så fortsätt för all del att kräva svar. Kommunledningen är skyldig att svara. Särskilt som Roland Beijer inte heller har fått någon vettig förklaring. 


***


För övrigt kan man konstatera att det för Vallentunas del är närmast tragiskt att det bara är till riksdagen det blir nyval den 22 mars nästa år. Vi behöver verkligen ett sådant i Vallentuna kommun. 

Frågan är om det finns något verkligt alternativ till den myglande moderattoppen och dess köpta ack så förnöjsamma lydpartier? Det är hög tid att oppositionen kavlar upp ärmarna och börjar visa musklerna!AVGÅ ÖRJAN LID!

Läs gärna om Roland Beijer här, en medmänniska av kött och blod
som ska behandlas med värdighet.

2 kommentarer:

  1. Sanningen är att ingen politiker i Vallentuna vågar göra något för de är alla rädda för Örjan Lid och hans gäng. Jag säger gäng för Örjan Lid är inte ensam, han har vapendragare vid namn Elwe Nilsson, Ray Idermark och Robert Gadde. De övriga allianspartierna röstar alltid som Moderaterna gör och oppositionen vågar inte göra något drastiskt

    SvaraRadera
  2. Det är så otroligt genomskinligt alltsammans. Örjan & Co har gett lydpartiernas representanter så fina förtroendeuppdrag med så goda arvoden att de avstår från att ens tänka kritiskt av rädsla för att i så fall förlora egna fördelar. Värst är att oppositionsrådet gör likadant. Har man en halv miljon för ett deltidsjobb så är det ju dumt att såga av den gren man sitter på.

    SvaraRadera