onsdag 30 november 2011

Offret är känd av polisen och är själv dömd för grova brott

Foto: Sven Lindwall


Polisen: Kan inte säga något om motivet

Den knivskurne 17-åringen på Vallentuna gymnasium har själv varit misstänkt och dömts för grova brott. Förra året dömdes han bland annat för misshandel av en elevassistent.
Men polisen vill inte kommentera uppgifterna att knivdådet ska vara en hämndaktion.
- Attacken är riktad mot honom som person men jag kan inte säga något om de bakomliggande faktorerna, säger polisinspektör Per Åkermark vid Roslagspolisen.
Den skadade åtalades för en tid sen för bland annat misshandel av en elevassistent sen han tagit strypgrepp på denne bakifrån. Han dömdes senare för misshandel, brott mot knivlagen och ringa vapenbrott efter att ha ägt en soft airgun utan tillstånd.
Mordförsök

17-åringen var också misstänkt för mordförsök efter att en pojke knivskurits allvarligt i november 2009. Trots att polisen även ska ha funnit ett sms i 17-åringens telefon där han erkände att det var han som knivskar pojken lades åtalet ned.
Efter misstankarna kopplades socialtjänsten in och LVU-placerade den då 15-årige killen mot sina föräldrars medgivande. Han var dock tillbaka i hemmet efter bara några månader eftersom han och hans föräldrar inte tyckte att det hem han kom till klarade av behandlingen.
"Riktad mot honom"

Polisen vill inte säga något konkret om motivet kring dagens knivdåd men tillägger att de inte tror att dådet är riktat mot skolan i sig utan mot den skadade 17-åringen.
- Attacken är riktad mot honom som person men jag kan inte säga något om de bakomliggande faktorerna, säger polisinspektör Per Åkermark vid Roslagspolisen.
Den skadade har själv misstänkts och dömts för grova brott. Kan ni säga något om eventuella motiv för knivdådet?
- Nej, jag har inga kommentarer kring det nu.
17-åringen opererades under dagen för sina skador och har inte förhörts av polisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar