söndag 27 november 2011

Ditt och datt ur tidningshögen 3

Steget berättade den 11 oktober om duktiga eldsjälen Lena Engen som driver katthemmet Solgläntan har tagit  initiativet till att omhändertagna så kallade omsorgskatter placeras ut hos äldre som sällskap. På så sätt minskar antalet hemlösa katter och människors ensamhet. Och om den gamla blir sjuk tar Solgläntan tillbaka katten igen. Tre riksdagsmän har nu lyft upp verksamheten som vägledande i en motion till riksdagen.
Bra Lena!

Om närpolis Hans Larsson och hans kompisar på den lokala polisstationen får som de vill ska de framöver utrustas med fyrhjulingar. De har prövat såväl sådana som segway och bestämt sig för de först nämnda. En segway är en sådan där tvåhjuling som man står på och gasar sig fram med. Hans Larsson har nu äskat pengar till en egen fyrhjuling. Om det blir några återstår att se. För några år sedan utrustades de med pepparspray vill jag minnas. Åtminstone sjöng vi om det i Vallentuna Revyn i lånade polisskjortor.

Vallentuna Nya hade den 16 oktober minst två insändare som var starkt kritiska till en tidigare sådan - uppenbarligen fylld av förolämpningar mot kungahuset - skriven av moderaten Björn Schaerström. Jag har tyvärr inte den kvar men minns att den var helt bort-i-natta. Någon kanske har den så den kan läggas ut?
Två män - Roger Gadde och Per Engström (m) stampar klacken i backen och bjuder på en rad fina formuleringar. Eller vad sägs om:
- Att herr Schaerström vill ge offentlighet åt sin oroliga mage må vara hans ensak även om...
- Detta är ett lågvattenmärke. Hos mig kommer Vallentuna Nya i fortsättningen att gå direkt till pappersinsamlingen.
- Vi som läser VN har vid flera tillfällen sett fjantets ansikte. Ofta avbildade i helfigur. Björn Schaerström...
- Är vi en grupp av imbicilla enfaldiga varelser som behöver pekpinnar och tillrättavisningar från en kvasipolitiker som påstår sig representera moderaterna i Vallentuna?
- Om du Björn mår så illa härav (av kungahuset) att du måste spy i en buske så gör det då. Leta rätt på en riktigt stor buske där du kan krypa in och stanna där för gott. Få kommer att sakna dig.
- Vidare bävar du för att Sverige inte är ett modernt land. Inte alls. Om så vore skulle du förmodlingen suttit inspärrad på vatten och bröd i väntan på rannsakning och dom. Hets mot kungahuset, det var allvarliga saker det.
- Nu väntar vi bara på en dementi från kommunstyrelsens ordförande att dina åsikter inte sammanfaller med partiets.
- Farbror Örjan (kommunalrådet Lid) kan komma att nypa dig i örat och säga att du inte längre är välkommen att tjafsa i sandlådan.
- Man måste beklaga det ringa intresset för politiskt engagemang som medborgarna i Vallentuna har. Någon annan förklaring kan inte finnas än att brist på kandidater gör det möjligt för dig att röstas in i kommunfullmäktige.
Ha ha ha ...
Jag är beredd att hålla med. Björn Schaerström var tidigare fritidsnämndens ordförande innan Åke Udden (c) klev in på scenen och tog över efter senaste valet. Han är konstnär också. Se hans hemsida till vilken jag av någon outgrundlig anledning länkar i högermarginalen bland Vallentunabloggar.

Chefredaktör Peter Palmquist som för publiceringen av Schaerströms insändare skälls för att ha åstadkommit ett journalistiskt lågvattenmärke försvarar sig med att det är han som enväldigt bestämmer vad som ska publiceras i tidningen. Han gör nog så gott han kan. Och att det är han som bestämmer har han alldeles rätt i. Med ökat antal läsare kommer ökat antal insändare och då slipper han sånt här. Vi som har humorn i behåll skrattar och tackar.

En tråkig sak med Vallentuna Nya är att de politiska partiernas representanter och i synnerhet majororitetens får egna utrymmen. Desto roligare är somliga, lite ovanligare reportage som tidningen ibland bjuder på. Chefredaktören berättar till exempel om ett flyghaveri med J29 Tunnan på en vallentunasjö. Vilken framgår inte. Varför? Det här vill i alla fall jag veta mera om. Får vi en uppföljare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar