torsdag 5 april 2012

Sverige och de så kallade flyktingbarnen

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-skam-att-gora-vinst-pa-de-mest-utsatta_6979571.svd

http://www.svd.se/naringsliv/s-politikern-far-kritik-for-ungdomshem_6968585.svd

2 kommentarer:

 1. Vid det sk. informationsmötet för Bällstaborna kunde noteras att Moderaterna, Vänsterpartiet, Centern, KD, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Folkpartiet, frön höger till vänster som Lid uttryckte det flera gånger, tyckte det enbart fanns positiva erfarenheter från flyktingmottagning och att boendet inte skulle vålla några problem för närboende i Bällsta. Tanken kom då upp att politikerna i dessa sju partier kanske är intresserade av att bli ännu mer engagerade i flyktingmottagandet i kommunen? Därför vill vi bällstabor att kommunen undersöker intresset hos samtliga aktiva politiker i Vallentuna att öppna sina egna hem för flyktingar att bo i. Man kan också tänka sig att partierna i Vallentuna upplåter hela eller delar av sina partilokaler som flyktingbostäder. Möjligheterna är många om bara viljan finns! Vi tycker också ni skall redovisa era enskilda ställningstaganden så att medborgarna kan ta ställning till dessa vid nästa val.
  Jag tycker politikerna från de partierna borde bli glada och lyriska över denna fantastiska möjlighet för flyktingbarnen att snabbt komma in i och förstå det svenska politiska systemet. Eller är dessa politiker rädda för det främmande? Upplever de att det blir obehagligt om dessa flyktingbarn kommer alltför nära och era egna fastighetsvärden förändras med hundratusentalskronor över en natt? Varför denna rädsla för flyktingbarn när ni i vurmar så för dem att ni sätter era egna medborgare i ekonomisk kris och med personliga tragedier som följd? De som vurmar för dessa barn är givetvis också välkomna att öppna sina egna hem för dem även om politikerna borde visa vägen först. Ni som kallar oss småaktiga är också välkomna att betala våra lån. En fond kan med enelhet upprättas till stöd för drabbade Bällstafamiljer där ni alla kan sätta in 500000-1 miljon för att täcka våra, enligt er, små förluster Ni har fattat beslutet och ni som stöder det - Ta konsekvenserna och öppna ERA dörrar och plånböcker.
  Det kokar i Bällsta!

  SvaraRadera
 2. Bällsta har nu blivit en slagplats för såväl höger som vänster sympatisörer.
  När flyktingboendet vandaliserades blev det en rikstäckande nyhet i en vecka.
  Sedan glömdes Bällsta bort.
  Högerpropagandan från ND och SvP dyker upp titt som tätt i våra brevlådor.
  Nu har även vänstersidan utmärkt sig med att sätta upp banderoller om "Kony - Make him visable" intill boendet.
  Det var precis detta som vi Bällstabor fruktade - Att vi skulle bli en skådeplats för diverse extremister från höger till vänster.
  När boendet vandaliserades var kommunen snabb att återställa det med sanering. Båda gångerna! Det är ju bara den ena gången som det klottrats ner som det skrivits om det men faktum är att det klottrats ner två gånger samt att nya ägg har kastats varje helg med påföljande sanering som följd.
  Det har man från politiskt håll valt att hålla tyst om.
  Nu har även vänstern börjar röra på sig och sätta upp såväl lappar med diverse citat på och ikring boendet och nu också på bullerplanket ut mot vägen.
  En ligt Hans Larsson på polisen så finns det ingen risk för ökad kriminalitet och skadegörelse kring dessa boenden...
  Det ser vi nu i verkligheten är en ren lögn! Skadegörelsen i Bällsta har redan ökat i och med detta katastrofala beslut.
  Detta redan inna "barnen" flyttat in. Vad händer sedan?
  Hur kan ni göra så här mot era egna medborgare?
  Moderaterna har också visat hur föraktfullt de ser på sina f.d väljare. De struntar i hur vi drabbas! Det har utryckt det så vid telefonsamtal från bällsta bor. De värdesätter boendet högre än sina medborgare! De struntar i den ekonomiska katastrof som kommer leda till personliga tragedier och som drabbat oss bällstabor.
  Vi får väl se hur det låter i valrörelsen...

  En sak kan ni moderater vara säkra på - ni sitter inte kvar efter nästa val! Så ni moderater som i det tysta tycker detta var ett felaktigt beslut bör agera nu och visa er. Annars sitter ni inte kvar efter 2014.

  Som sagt tidigare mellan 500000-1 miljon har stulits från oss. Vi lär inte glömma det till valet.

  Och detta innan någon enda flyttat in. Vad som händer på andra "boenden" går utmärkt att läsa på nätet och i lokalpress i landet.
  Mord, våldtäkter, narkotikahandel, misshandel, hot mot personal och bränder. Väldigt mycket bränder! Alla anlagda av de boende själva som inte fått sin vilja igenom.

  Vi kommer tacka er fega politiker i valet - Var så säkra!

  SvaraRadera