torsdag 28 juli 2016

Försök till mord i Bällsta!

29/7 2016
Skottlossningen i Bällsta var en uppgörelse mellan kriminella.
Det berättar Anna Wilson i Mitti.
Polisen har efter förhör med den skjutne anhållit honom för försök till mord!
Rätt märkvärdigt får man väl ändå säga.
- Polisen arbetar nu efter hypotesen att skottlossningen, som hördes över stora delar av Bällsta var en del av en uppgörelse och att 20-åringen som hittades skadad själv på något sätt har angripit någon, skriver Anna.
Övriga inblandade personer har ännu inte identifierats eller hämtats in till polisen.
- Men det finns ingen anledning till oro för allmänheten, säger polisen. Här handlar det om folk som vet vad de sköt mot.

Säg det till dem som bor i husen tio meter bort, tänker jag.
Det är ju helt otroligt att snorungar går omkring med skjutvapen!
Och sedan ska läkarna kämpa för att lappa ihop dem!


Här, vid viadukten under Roslagsbanan på Karlbergsvägen - som felaktigt kallats Bällsta industriområde - sköts 20-åringen. 
Enligt uppgifter på nätet ska dramat ha utspelat sig på kullen strax intill.


Och där ses tydliga spår av någon som hasat eller släpats nedför slänten. 

TV4 rapporterar att en ung man ska ha skjutits i Bällsta i natt. Man visar bilder från viadukten under Roslagsbanan ovanför Statoil. Han ska - som tur är - ha varit vid liv när ambulansen kom.

Ett 20-tal skott hade hörts och många hade ringt polisen. Tomhylsor hittades i området och mannen ska ha skjutits i benet.  


Polisens tekniker har varit på plats, vittnen har hörts men än finns ingen misstänkt. Man hoppas, enligt Göteborgsposten, på Statoils övervakningskameror men de lär inte nå upp till viadukten, om det är där det har hänt. 


Jag har aldrig högt uttrycket "Bällsta industriområde" trots att jag är född, uppväxt och boende här. Det enda som finns av industrier kring borttsplatsen är en statoilmack åt ena hållet, en handelsträdgård åt det andra och en obemannad el-central åt det tredje. Ingen av dem ligger helt nära. Det rör sig snarare om ett villaområde. Några privata hus ligger väldigt nära. 


En kompis som bor där berättar i mail:


- Det hände vid 00.35 inatt. Min man hörde många skott. Polisen knacka på vid två. Avspärrat utanför oss, finns blodspår. Höll inte på att komma till jobbet men till sist släppte de igenom mig. Såg två spårhundar längs vägen efter viadukten mot statoil.

Det finns en uppgift om att polisen först ska ha haft svårt att hitta rätt. En följd av att polisstationen i Vallentuna har lagts ned?

Först hittades sju, åtta tomhylsor, skriver SVT Nyheter. Sedan hittades den skottskadade mannen.

En mig närstående ung man kom hem till Bällsta strax efter skjutningen.

Han skriver på sin facebook-sida att det var fullt med poliser på plats, minst fem bilar:

- Det var poliser med hundar och nattutrustning, så det känns ganska seriöst, skriver han. Någon som vet vad som hänt? Polis på plats ville inte berätta.

Sedan spekuleras det. En ung man har blivit skjuten.
- Enligt ryktet var det en från Åkersberga som sköt, skriver någon.

Mannen är nedsövd på Karolinska sjukhuset i Solna och opereras sedan klockan två i natt. Operationen pågick fortfarande vid halv 8-tiden i morse, rapporterar Expressen.

Initialt ville den unge mannen inte medverka, meddelar polisen.
Läget är allvarligt, konstaterar Stockholmspolisens regioncentral.

På Flashback spekuleras det förstås:


- Ett 20tal skott och den skjutne är i så pass bra skick att han går att förhöra. Inte ens om man blundar kan man skjuta så jävla dåligt. 


- Nu var det väl mörkt vid den tiden, kanske inget månsken, få gatlampor och mörkt klädda personer. Men jag håller med dig. Ren tur att de inte vådasköt sig själva. 


- Gänguppgörelse/bestraffning, säkert rädda små skitungar. Därför så många skott. Man får vara glad att ingen oskyldig träffats. Synd bara att vapnet inte klickade och de tittade i pipan för att se var kulan fastnat. 


Strax efter lunch spekuleras det på Flashback om var Bällsta industriområde ligger någonstans. Inte konstigt. Ingen har någonsin hört talas om det. Någon föreslår att det är industriområdet i Fågelsången som avses. Det är det inte. Vederbörande är ute och cyklar. Särskilt som han skriver:

- Uppfattar jag det hela korrekt är inte mannen från Vallentuna utan är antagligen ditkörd för att avrättas. 

Inte troligt alls. 
Den aktuella platsen är viadukten under Roslagsbanan strax ovanför Statoil, Karlbergsvägen alltså.


Någon som vet mera?
Aftonbladet:

Ung man skjuten i Vallentuna
En ung man har skjutits i Vallentuna. Polisen larmades till platsen på grund av flera höga smällar, ett vittne uppger så många som 20 stycken


– Han är förd till sjukhus, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Ett stort antal polisresurser larmades vid 00.30 till Bällsta industriområde i Vallentuna, norr om Stockholm, efter att flera personer ringt in och sagt att de hört höga smällar.
– Det var flera inringare så det talas om flera skott. Någon har hört 20 smällar, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Körde fram utan sirener

En person som var i närheten av platsen uppger att han sett minst 15 polisbilar som kört fram utan sirener påslagna.
Patrullerna fick köra runt i området ett tag för att hitta rätt men väl på plats konstaterar polisen att en man i 20-årsåldern blivit skjuten. Polisen har också hittat tomhylsor på marken.
Var och med hur många skott mannen är skjuten vill Sylvia Oldin inte uppge, men hon säger att han var talbar när han fördes till sjukhus där han ska opereras.

”Fanns en del vittnen”

– Vi håller på att förhör honom och tekniker är på gång. Vi knackar dörr och det fanns en del vittnen.
Polisen utreder händelsen som mordförsök. En teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen under torsdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar