måndag 5 september 2016

Lite lokal revynostalgi kanske...

Jag inventerar i Vallentuna Revyns gamla nummer och hittade för någon vecka sedan Spanska Vallentuna ur revyn "Tio års Elwete" 1990. Det här går ju inte att använda någon annanstans men här kan den kanske passa. Håll till godo ni som drömmer om sydligare breddgrader.
Det här är en liveinspelning direkt från föreställning vilket innebär att en stackars ljudtekniker tryckte på rec med vänsterhanden medan han skötte ljudet i Vallentuna Teater som vi hade fått då.
Clas Svanberg gjorde musiken.
Text: Monica AntonssonJag hittade också den här gamla dängan om hur Lennart Adamajtis renade och renade och renade Vallentunasjön genom att fiska braxen. Miljoners miljoner har lagts ut på detta genom åren. Det kunde vi läsa i någon av lokaltidningarna så sent som för någon vecka sedan. Här är det Vallentuna Klisters i radio som gestaltar blåmusslorna i sjön. Numret är från 1982 och revyn Vadåra som spelades i Hjälmstaskolans aula. Jag ska försöka hitta intervjun också. Särskilt som jag har klippt klantigt och det dessutom finns ett hack i den här inspelningen. Kul för mig i alla fall. Kanske kan ni också få en känsla av hur det var på revytiden här i kommunen.
Gunnar Pettersson spelade dragspel, Stefan Olsson bas och Ingemar Rudäng trummor.
Text: Monica AntonssonBritt-Marie Lindgren, Anki Antonsson och Monica Antonsson = Vallentuna Klisters (istället för sisters) när det begav sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar