tisdag 9 juni 2015

Tack Örjan Lid!

Äntligen har du gjort något bra för Vallentuna!
Du har avgått!

Jippi!

Det har varit nio hemska och sanslöst dyrbara år för skattebetalarna i Vallentuna.
Men själv har du sannerligen lyckats sko dig rejält. 
Du om någon kan sannerligen gapflabba hela vägen till banken efter den mest fräcka och skandalösa kupp som någonsin har utförts mot kommuninvånarna. 

Måtte du hålla dina fingrar i styr nu.
 Och din övriga lekamen väldigt, väldigt långt från vår kommun. 


Foto: Vallentuna kommun

I stället får vi en liten tjej på kommunalrådsposten, en tjej som gjort ett minst sagt underligt skutt från DemoEx till moderaterna. Hur trovärdigt är det, undrar jag. 
Möjligen finns en risk att hon bara blir ett verktyg i de mörkblå gubbarnas själviska nävar.
Vi kan bara hålla tummarna för att hon är klokare än så. 


Vallentuna Nyheter

På kommunfullmäktiges sammanträde meddelade Örjan Lid (M) alldeles nyss att han avgår som kommunstyrelsens ordförande och alla andra politiska uppdrag. Parisa Liljestrand (M) tar över.


– Mina år som politiker här i Vallentuna har varit lärorika, engagerande och intressanta, men nu är det dags att göra något annat här i livet. Jag lämnar med varm hand över stafettpinnen till Parisa. Hon är en kunnig, drivkraftig och fantastisk person som kommer att göra mycket gott för kommunen, säger Örjan Lid som haft posten som kommunalråd sedan 2006.

Parisa Liljestrand tar över

Parisa Liljestrand började sin politiska karriär 2002 i det lokala partiet DemoEx. Hon engagerade sig i Moderaterna 2010 och har sedan dess varit fritidspolitiker, just nu som ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Parisa Liljestrand är utbildad lärare och har bland annat arbetat som rektor, nu på Vaxö skola i Vaxholm. Hon lämnar nu tjänsten för att bli heltidspolitiker. Hon är 32 år, har två barn och bor i Kragstalund, Vallentuna.

"Ska göra allt jag kan"

– Jag är hedrad och känner stor ödmjukhet inför det här viktiga uppdraget. Vallentuna är en kommun på framväxt och jag ska göra allt jag kan i min nya roll för att få kommunen att fortsätta växa och framför allt få invånarna att trivas och känna att det här är en kommun vi är stolta över att bo i. Jag ser fram emot att samarbeta med politiker, tjänstemän och våra vallentunabor för att nå våra mål, säger Parisa Liljestrand.
– Det känns så klart stort och omvälvande, säger Parisa Liljestrand.

Då hejar vi på dig nu, Parisa!

2 kommentarer:

 1. Jag läste något i Vallentuna Nya om att Kommunstyrelsens ordförande bor i Portugal, så att kommunstyrelsen är handlingsförlamad. Innebär det att han inte har avgått?

  SvaraRadera
 2. Om det stämmer och du läste rätt kan man ställa sig två frågor:

  1) Regerar han genom ombud (den unga kvinna som köpte hans hus här)?
  Och:
  2) Hur uppdaterad är Vallentuna Nya?

  SvaraRadera