lördag 23 maj 2015

Dålig humor...

Inte för att det är viktigt men...

Det var måhända kalas på den nya annonsblaskan Vallentuna Nyheter härom dagen. Det skulle möjligen kunna förklara den dåliga "humor" som uppvisas i veckans nyhetspuffar. Eller vad säges om:

Dold folksjukdom – nu ska sjukdomen som drabbar cirka 200 000 svenskar födda med livmoder upp i ljuset - i en artikel om Enometrios. 

Danderyd giftigast i Stockholm - i en artikel inte om miljöfarliga utsläpp utan om antalet bröllop i pingsthelgen. 

Vill du bli en makthavare i Sverige? Se till att växa upp i eller flytta till Djursholm - om någon konstig bok enligt vilken en adress i Djursholm borgar för framgång. Att det i praktiken handlar om pengar står inte ett ord om. Boken har för övrigt inte ett smack med Vallentuna att göra.

Töntigt va?!

Men det är jäkligt bra att polisen ska avhysa irländarna i husvagnslägret i Arninge!

2 kommentarer:

 1. Med tanke på det journalistiska innehållet i våra (är det nu tre lokaltidningar?) är jag rädd att ingen mer än jag läser dem. Men å andra sidan går det utför med journalistiken även på nationell nivå, och kanske även på internationell nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror förstås på vad man ställer för krav på dem. Journalistik är att vara på plats och berätta vad som sker. Jag har just gjort en intervju med Expressens utrikeskorre Terese Cristiansson som rapporterar från krigsskådeplatser. Hon intervjuar de civila med förkärlek för de värst drabbade kvinnorna och barnen. Men hon infiltrerar förklädd i burka och intervjuar även talibanerna. För att förstå. Och kunna rapportera på ett adekvat sätt. Jäkligt fint, tycker jag.

   Men jag anar att du menar något helt annat? Myglet. Och skribenterna som blundar och mer eller mindre mutade (inte minst för att få annonser) tiger för att det är bekvämast och mer lönsamt så. Jag håller med dig om att det är för jävligt. Bara därför kan korruption fortgå. Dessa media är följaktligen minst sagt medskyldiga. Dessutom är tiderna sämre. Ju mindre resurser desto mindre utrymme för gräv. Numera är det heller ingen som gräver gratis.

   Jag kommer aldrig att kunna förstå hur Mygel-Örjan fick hållas i Vallentuna så många år. Det är en stor skam för alla som höll tyst och strök honom medhårs.

   Återstår att se om vårt nya kommunalråd har något att komma med eller om hon bara är en nickedocka och megafon för samma farbröder - Mygel-Örjan och hans kompisar.

   Radera