tisdag 20 november 2012

Men vad är det för töntiga straff?

Misshandlad till döds - misstänkta dömda

Två av männen som misstänks för mordet på Joakim Karlsson i Vallentuna, dömdes i dag för flera andra våldsbrott.
18-åringen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst och 17-åringen döms till sluten ungdomsvård.

De två männen hade följt med en kompis till en fest söder om Stockholm den 14 september. Kort efter att de dykt upp uppstod ett bråk.
18-åringen döms bland annat för att ha misshandlat en man genom att slå honom flera gånger mot huvudet och ansiktet. Han erkänner att han utdelat slag mot mannen men att det har skett i självförsvar.

Skrek "Sieg Heil"

17-åringen döms också för misshandel mot två män på festen. I ett av fallen har han tagit en trasig glasflaska och huggit en man i höften och tingsrätten anser att han ska dömas för grov misshandel. Han nekar till att han överhuvudtaget befunnit sig i den aktuella lägenheten vid tillfället.
En annan händelse utspelade sig på en nattbuss i slutet av september. Bråket började med att en man frågade 17-åringen om denne var nazist och hatade judar. När han bekräftade detta trappades diskussionen upp och blev allt hetsigare, enligt domslutet. 17-åringen gick fram till mannen och högg med en kniv mot honom.
De båda männen döms båda för hets mot folkgrupp efter att bland annat ha skrikit "Sieg Heil", "fosterlandsförrädare" och "leva nationalsocialismen". Vittnen har även sett dem göra Hitlerhälsning.

Häktade för dödsmisshandel

Sammanlagt döms 17-åringen till sluten ungdomsvård i sex månader. Åtalspunkterna gäller grov misshandel, försök till grov misshandel, misshandel, olaga hot och hets mot folkgrupp.
För 18-åringen blir straffet skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst för misshandel, olaga hot och hets mot folkgrupp.

Samma män sitter även häktade för att ha misshandlat Joakim Karlsson, 22, till döds.
Han attackerades i centrala Vallentuna strax innan midnatt fredagen den 21 september.
I det fallet har åklagaren begärt förlängd åtalstid till den 29 november.

http://www.expressen.se/nyheter/misshandlad-till-dods---misstankta-domda/

1 kommentar:

  1. Sverige - bovarnas paradis????????
    Verkar som brottslingar får "rabatt" då de begår flera brott.
    Undrar om "ju grövre, desto ............."

    Jag GRÅTER! Jag SÖRJER!

    SvaraRadera