tisdag 23 november 2010

Ingressant klipp från Facebook...

Uffe Lindeborg

Fastighetsklipp i Vallentuna. Fyra år efter att fastighetsbolaget Vestigia köpt fastigheter i Vallentuna centrum säljs de...och vinsten rapporteras vara god. Så numera är det tyska Bouwfonds European Residential som äger centrumfastigheter i Vallentuna.
Det är investmentbolaget Spiltan som sålt fastighetsbolaget Vestigia till tyska investerare. Avkastningen på det bolaget sägs ha varit fina 24 procent per år.

Niklas Adlivankin
Så det är inte fastigheterna som säljs utan bolaget som äger dom idag? Vilka fastigheter i centrum rör det sig om??

Berätta mer, grabbar!

6 kommentarer:

 1. Så kallad paketering är inget nytt fenomen i Vallentuna. Gjordes också när det gällde försäljningen av lägenheterna i Karby och Kårsta, de packades i ett nytt dotterföretag till Össebyhus AB och sedan såldes. Beprövad metod.

  SvaraRadera
 2. Näbben
  Men visst känns det lite trist ändå?
  Så var det väl inte tänkt?

  SvaraRadera
 3. Självklart är det trist, det är snudd på olagligt men bara snudd på. Så det är väl därför det förekommer. Det förekommer också för att inte kommuninnevånarna protesterar. Mycket förekommer av politikerna i Vallentuna just för att vi inte har fungerande insyn i vad som händer. Det går ju inte ens att få till en folkomröstning i kommunen, vill jag minnas.
  Och: paketering är visst tänkt för att komma undan skatt på försäljning har jag för mig.

  SvaraRadera
 4. Men var det inte så att man behövde ett visst antal namnunderskrifter så kunde man få till en folkomröstning. Det var något sådant på gång när det gällde bebyggandet av Äppellunden vid Mörbyvägen för rätt många år sedan.
  Det skulle ju bli så fint så fint sa politikerna och körde över folkviljan i kvadrat. Och se så fult det blev. Inte charmigt på en enda fläck.
  Men du Näbben,
  Varför har vi inte en fungerande insyn i vad som händer menar du? Brist på journalistisk bevakning eller?
  Vad är det egentligen som hänt. Jag slutade som lokalreporter när Bo Richter fick köpa centrumfastigheterna - mot att han byggde simhallen - mot att kommunen köpte en herrans massa träningstid åt alla barn i skolan...
  Eller liknande. Minns inte riktigt.
  Sedan har jag hört att en son Richter har tagit över.
  Och nu har det alltså sålts till ett tyskt bolag!
  Kan du några detaljer så berätta gärna.
  Jag tycker det är för jäkligt. Det var trots allt skattebetalarnas gemensamma egendom som såldes ut efter stor politisk strid.

  SvaraRadera
 5. En bit på väg till insyn vore väl att ha webbtvsändningar från kommunfullmäktige?

  SvaraRadera
 6. NU 2012 har vi "Röda Stugans Juvel" på Källvägen/ Sommarvägen, som för mig känns som en stor spottloska rakt i ansiktet.
  4 våningar tilläts, då det redan finns 4-våningshus i området.
  Att ett garageplan ligger i bottenplan, vilket reser fastigheten närmare himlen och än mer förstör östersidans intilliggande hus´ soltimmar och ljusinsläpp, trillade bort kanske?

  Säkerheten då lossning av våningsväggar och annat har varit under all kritik. Inga skydd alls då gående passerat.
  Och då jag vid tillfälle försökte prata med dem som arbetade där då om detta, förstod vi inte varandra pga språkförbistring.
  Vallentunas nya nuna???

  SvaraRadera