fredag 26 november 2010

Inga hästar kvar på Husby gård i Markim

Det sägs...
Att de två kvarvarande hästarna på Husby gård - de som blev kvar efter sommarens hämtning - för några veckor sedan återgick helt i fodervärdarnas ägo och igår hämtades av polis och länsstyrelse. Det ska ha rapporterats av tidningen Metro, skrynkelvarianten, idag.

Rättelse direkt
från lokalreporter Rolle Larsson i Markim:
Hästarna har inte hämtats. Metro hade följaktligen fel. De kunde nämligen inte lastas den här gången heller. Polisen ska därför ha beslutat fortsätta förrättningen på måndag. Länsstyrelsen har samtidigt beslutat avliva hästarna då de är i för dåligt skick.
- Jag tror att de svälter, säger lokalredaktören.
- De går ute i lösdrift med blöta täcken och har bara ett skjul att söka skydd i för väder och vind. Och nu är det 15 grader kallt ute!
- Och ingen mat har de väl heller! Så länge jag var hälftenägare på hästarna fick de mat men nu är det väl ingen som anstränger sig. Fodervärdarna har inga pengar.
För övrigt rapporteras att det som vanligt går hett till på Mellangården i Markim. Den ena fodervärden har i skrivande stund just mordhotat den andra som av sitt juridiska ombud rekommenderats ringa 112.

Se för övrigt största bildknyckarbloggen:
http://forysta.bloggspace.se/1357507/Annu-ett-modigt-polisingripande/
Lokalredaktören tillika fotografen Rolle Larsson skickar faktura på bildarvode. Frågan är:

Vem är Astrid? 

Lokalredaktören har dessutom sagt upp sig med omedelbar verkan. Vallentunabloggen expanderar oväntat snabbt och öppnar inom kort ny lokalredaktion någon annanstans i Vallentuna. Han har därför lämnat högkvarteret i Hamilton Hills till råttorna samt köpt en ny kamera med sladd på avbetalning. Tjänsten som lokalredaktör i Markim är därmed ledig.

Ny lokalredaktör med fingertoppskänsla för skandaler sökes!
E-posta ansökan. Bifoga WC.

5 kommentarer:

 1. Hej
  Mitt namn är Gunnar Knuudél. Jag söker jobbet som lokalreporter. Tyvärr är jag mellan flyttningar just nu så jag har ingen WC. Gör mina behov i en hink, inköpt på ICA i Bandhagen. Vill gärna inte skicka den, eller går det att scanna in den. Accepterar ni det. Antar att det luktar mindre om man scannar den istället för att skicka med Schenker. Jag är skit intresserad och kan börja när som helst för jag flyttar till Markim på torsdag. Skall bo i en konstig byggnad som kallas kantarellen eller vad det är. Fint så det förslår år det i alla fall så jag blir glad om ni hör av er.

  SvaraRadera
 2. Herr Kantarell
  Tack för visat intresse.
  Tjänsten är dessvärre redan tillsatt.
  Vänligen
  Chefen

  SvaraRadera
 3. Tjänsten är ledig på nytt.
  Reportern som skulle ha tillträtt fick inget uppehållstillstånd i Hamilton Hills. Vid närmare intervju kunde han inte markimska heller.
  Rolle har utvandrat till en annan del av kommunen som framöver kommer att bli välbevakad.
  Ny reporter behövs därför i Markim (och i alla andra hörn av kommunen)
  Ansökningar tillsändes denna blogg.
  Helst utan skit...

  SvaraRadera
 4. http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.646039-hastar-och-hundar-omhandertagna

  http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.409392-kvinna-fran-eskilstuna-domd-for-djurplageri

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3884688

  Grevens nya kompis....de delar advokat( som förövrigt har 9 diciplinära anmärkningar på sig från advokatsamfundet ) och nu bor hon hemma hos herr Hamilton med sina söner . Kaka söker maka ?

  SvaraRadera
 5. Nu får det vara nog med lögner och illasinnade ryktesspridningar.
  1) hästarna "återgick" aldrig i fodervärdarnas ägo.Jag vet, för jag var en av dessa fodervärdar. Dessutom är påståendet om att hästarna skulle ha gjort det en omöjlighet. För själva konceptet fodervärd innebär just att man INTE äger hästen man har på foder, därav namnet fodervärd. Och du Rolle Larsson har ingen som helst rätt att skriva att "fodervärdarna har inga pengar". Det vet du ingenting om, och för övrigt kan du ta och betala de 1500 kr som jag fick lägga ut åt dig på foder åt hästarna. Pengar jag skulle "få sen".
  2) Hästarna svalt ALDRIG. De fick mat tre(3) gånger per dag. Vad du tror är totalt ovidkommande eftersom du inte har en aning om hur en foderstat ser ut (vad hästar ska ha att äta), å uppenbarligen ännu mindre vet du om hur mycket foder de ska ha. Dina gissningar är i det här fallet jämförbara med en apas åsikter om relativitetsteorin.
  3) hästarna hade fodrat stalltäcke, ovanpå det ett extra-fodrat, regntätt, vindtätt termotäcke, anpassat för den svenska vintern. Och eftersom du inte vet någonting om hästar kan jag informera dig om att de tål kyla på ett helt annat sätt än människan, bland annat för att de har PÄLS.
  4) Det skjul du nämner uppfyller länsstyrelsens krav på ytstorlek, jag hade dessutom etablerat en djupströbädd. För mindre kunniga personer så kan jag förklara vad en djupströbädd är och hur den fungerar: man kalkar i botten, lägger ett lager om ca 0,5-1 dm spån, sedan ett lager halm, ca 50-70 cm djupT. denna bädd mockade jag på ytan dagligen och tillförde mer halm varannan dag, så att bädden alltid var torr och fräsch. Att etablera en djupströbädd innebär att man medvetet framkallar en aerob (syrerik) nedbrytning av organiskt material, en så kallad kompostering. Komposteringsprocess uppstår då ett koncentrerat organiskt material orsakar värmebildning med temperaturhöjning som följd. Hästarnas "skjul" gav dem alltså skydd för vind och väder, torrt, rent och VARMT underlag att ligga på.
  Gällande den vidrigt hemska avrättningen av "mina" älsklingar kan jag säga 2 saker: för det första så beslutades det ALDRIG om avlivning på grund av att de skulle vara i för dåligt skick, och för det andra så är en blogg till deras minne under uppbyggnad. Där kommer också stå detaljer som tydliggör vad som EGENTLIGEN hände fram till den 3 december då de dog.
  Fodervärden har talat.

  SvaraRadera