måndag 28 oktober 2019

Suveränt Roslagsvatten!

I går kväll vid åttatiden var plötsligt trycket i vattenledningarna oroande lågt. På kommunen hemsida stod att stora delar av Vallentuna saknade vatten och att felsökning pågick. Strax därpå ringde telefonen. Det var Roslagsvatten som med en automatisk röst meddelade detsamma. Hur många abonnenter som fick samtalet vet inte jag men det kändes tryggt på något vis.

Det framgick så småningom att vi hade en läcka någonstans mellan vattentornet i Upplands Väsby och Vallentuna. Det vatten som fanns var bara det vi hade i själva ledningarna och knappt det. Inte ens regnvatten att spola toaletterna med fanns att uppbringa och på macken säjer man väl på sin höjd Agua con gas. Snacka om att vi är sårbara.

En knapp timma senare ringde Roslagsvatten igen och meddelade att vattnet var tillbaka. I själva verket hade man tydligen kopplat bort vattnet från Väsby och i stället kopplat in oss på vatten från Täby. Vi fick rådet att spola en stund innan vattnet skulle vara drickbart. På sina håll var det vitt och på andra håll var det rött av rost. Här i Bällsta var det helt okej tämligen omgående.

Jag är imponerad över hur snabbt Roslagsvatten löste problemet. Jag vet förstås inte om det bara är att trycka på en knapp eller vrida på en kran men ändå. Problemet är löst och det är huvudsaken. Jag hoppas att någon av lokaltidningarna gör ett reportage om saken så vi får veta hur det gick till.
Jag är också imponerad över att ha blivit uppringd av Auromatrösten. Det visar att samhället fungerar när katastrofen är nära. Stort tack till alla inblandade!

Från Roslagsvattens hemsida:

Dricksvatten
Av allt vatten på jorden är ungefär 97% saltvatten, resten är sötvatten. Det mesta är bundet i Antarktis och Grönlands isar. Det vatten vi dricker har vi med andra ord all anledning att vara rädda om! Våra krav på Roslagsvatten är höga: Vårt vatten ska vara rent och klart, fritt från bakterier och smaka gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar