söndag 30 september 2018

Och nu hejar vi på Kock-Erik Fröderberg!

I årets Kockarnas Kamp får vi bland andra möta Erik Fröderberg född 1980 i Vallentuna. Erik är son till fastighetsmäklarparet Anne och Anders Fröderberg som renoverade och i många år bodde på Åbyholms gård men som inte längre finns bland oss. . 

Erik slog tidigt sin omgivning med häpnad när det gällde matlagning och som lokalreporter skickades man då till Åbyholms gård för att göra reportage. Han hade då - 1999 - tagit examen vid S:t Görans gymnasium för hotell & restaurang och belönats med diverse utmärkelser. Det ledde vidare till praktik och arbete på Operakällaren och senare fick han jobb på Ulla Winbladh under ledning av Nils Emil Ahlin.

Det tog honom vidare till en tvåstjärnig restaurang i tyska Schwarzwald och småningom också flera egna restauranger och däribland Dining Club i Stockholm. Erik Fröderberg räknas idag som karismatisk tv-kock sedan han bjudit på mat i tv-programm som Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna.

Privat är han numera gift tvåbarnsfar och bosatt i Bromma.

På internet kallar han sig Kock-Erik och tävlar nu alltså i Kockarnas kamp. TV4 avslöjar att Erik har en lättare form av blödarsjuka vilket innebär att han bör akta sig för exempelvis knivar. Hur ska det gå?

- Det blir en överraskande säsong med både imponerande insatser och skakiga nerver. Så jäkla spännande, säger Pär Lernström, programledare.
Se de första avsnitten här. 

Testa Rriks mat i Köket.se
Och titta på honom här:

1 kommentar: