tisdag 20 juni 2017

Socialnämndens ordförande tvingades avgå. Korrekt beslut av kommunfullmäktige.

Uffe Lindeborg berättar i veckans Stockholm direkt att socialnämndens ordförande Björn Furugren Beselin (C) tvingades avgå. Orsaken är att han inte får ansvarsfrihet av kommunfullmäktige. Om orsaken kan du läsa här. 

Det hedrar kommunfullmäktige att de fattade ett korrekt beslut och inte började bedriva svågerpolitik som så ofta förr i Vallentuna. Beslutet var det enda raka.

Av Uffe Lindeborgs artikel framgår emellertid att Björn Furugren Beselin har flera politiska uppdrag i kommunen. Han är:
  • ordförande i kommunala pensionärsrådet, 
  • ledamot av kommunstyrelsen 
  • ledamot av kommunfullmäktige och 
  • ledamot av teknik- och fastighetsutskottet.
Han sitter alltså i den absolut högsta kommunledningen på väldigt tunga poster som samtliga kräver åtminstone en känsla för vad som är rätt och fel. Det har skattebetalarna rätt att kräva.

Björn Furugren Beselin har tydligt visat att han inte besitter den egenskapen. Centerpartiet i Vallentuna måste följaktligen se till att han omgående lämnar över stafettpinnen till någon annan.

Tag ert ansvar, Centern!

Men vi har fortfarande inte fått veta exakt vad det var som den där konsultkompisen skulle "ändra i delegationsordningen för socialnämnden" och skattebetalarna fick betala 40 000 kronor för.
Kan du ta reda på det åt oss Uffe?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar