söndag 17 mars 2013

Just nu på Åby Gärde...

Eldsvåda i flerbostadshus i Vallentuna norr om Stockholm.
Eldsvåda i flerbostadshus i Vallentuna norr om Stockholm. Foto: Scanpix

Våldsam brand norr om Stockholm

Höga lågorEn våldsam brand bröt ut i ett stort flerbostadshus i Vallentuna på söndagen. Larmet kom vid 12.25 och höga lågor slog då upp från taket.
Publicerad –Uppdaterad
Artikeltexten fortsätter längre ner
Det brinner på vinden i bostadshuset, enligt brandkåren som har åtta brandbilar och två ledningsbilar från fyra stationer på plats. 30 brandmän arbetar med att bekämpa branden men vid halv tre på eftermiddagen hade de fortfarande inte kontroll över den.
– Det brinner ordentligt, men vi har ingen aning om hur den började, säger ledningsoperatören på Stockholms brandförsvar till SVT Nyheter.

Inga uppgifter om skadade

Inga uppgifter om skadade finns och man tror att alla boende är ute ur huset.
Brandkåren säger att det är risk för att hela huslängan förstörs i branden.
– Ja, vi pratar om det nu, att det är risk för totalskada. Det beror på om vi kan få bukt med det nu, säger Peter Tistam, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.
– Näst intill hela vinden står i brand.

Började på balkong

Christine Olsson, fotograf på platsen, berättar att ett hundratal personer står vid avspärrningarna kring den brinnande tvåvåningslängan, bestående av cirka fem lägenheter. Den står tätt intill nästa länga.
Branden ska enligt Towe Hägg vid polisens länskommunikationscentral ha börjat på en balkong. Någon evakuering blev aldrig aktuell.
-De boende hade självmant lämnat husen och togs emot av polis på plats, säger Towe Hägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar