torsdag 12 maj 2011

Skattebetalarna i Täby tvingas betala majoritetens propaganda

Egen tidning ska "nyansera" mediebild

Nedanstående artikel är införd i tidningen Journalisten. Politikerna i vår grannkommun gör bort sig genom att ge ut en tidning i kommunens regi med motiveringen att det behövs en motvikt till den oberoende, granskande Lokaltidningen.
Det luktar världsrekord i mygel för mig.
När politiker vill komma ut med sin egen röst som moteld mot journalister handlar det om politisk propaganda. Sånt ska skattebetalarna inte behöva finansiera! Majoriteten i Täby bör lätta på pungen och ta pengarna ur partikassorna. Annars bör de avstå från tidningsutgivning.
Monica
fd lokalreporter även i Täby

11 maj 2011
Täby kommun börjar ge ut en egen tidning.
- Täby är ett laddat varumärke som har skapat rubriker. Vi ser att invånarna är nöjdare med kommunens tjänster än mediebilden antyder, säger kommunens kommunikationschef Petra Westerberg.


Tidningen Estrid ska komma ut fyra gånger per år och göras av uppdragsbyrån Redaktörerna. Redaktionsråd och ansvarig utgivare finns på Täby kommun.
- Vår tanke med tidningen är att Täby står inför en stor ombyggnationsfas. Vi behöver en egen kanal för att visualisera vart kommunen är på väg när det kommer att stå byggkranar överallt och vi samtidigt ska locka nya invånare och företagare, säger Petra Westerberg.
Hon konstaterar också att Täby "har tagit grepp som skapat rubriker", till exempel vid turerna kring Tibble gymnasium.
- Vi ser att invånare och företagare påverkas av rubrikerna.
Samtidigt har kommunen gjort brukarundersökningar som visar att invånarna är nöjdare med vård, skola och omsorg än mediebevakningen gör gällande, enligt Petra Westerberg.
- Det är viktigt att journalister får göra sitt jobb och granska, men vi behöver också komma ut med vår röst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar