tisdag 8 september 2009

Dubbelmordet i Vallentuna och ryska maffian...

Jag har städat ut en av mina tidningshögar i dag och bläddrat igenom de senaste veckornas lokaltidningar (utom Weekendbladet som jag som vanligt inte fått).

Tänk att vi har haft ett dubbelmord i en industrilokal i Vargmötet, dvs på den gamla vikingtida avrättningsplatsen. Det är så hemskt att det låter overkligt. I lilla Vallentuna!
Det var i maj 2008 som två ryssar hittades döda och en 31-årig rysk man åtalades för dådet. Polisen hade länge stora svårigheter att identifiera offren - en 42-årig och en 28-årig man - och under tiden fick mannen sitta häktad. Så bra har han antagligen aldrig haft det.
Först stod 31-åringen åtalad för båda morden. Så småningom visade det sig att 42-åringen mördat 28-åringen och att 31-åringen mördat 42-åringen.
Inte f*n behöver man läsa deckare.
Enligt Steget som i sin tur citerar TT kommer alla tre från Jaroslav i Ryssland. Ytterligare två män från samma ort greps i Fisksätra misstänkta för inblandning i mordet. De kunde småningom avföras från utredningen men står åtalade för andra brott begångna i Sverige. De har bland annat uppehållit sig i Sverige med falska id-handlingar.
Det är bara att konstatera att ryska maffian är här...

Jag kommer att tänka på min käre arbetskamrat fotografens dotter som häromdagen befann sig i en klockmästerbutik i Norrköping. Just då drabbades butiken av väpnat rån. Hon och butiksbiträdet tvingades ligga stilla på golvet medan butiken länsades på värdesaker. Det var över på 20 sekunder - det framgår av filmen från övervakningskamerorna men tre skott brann av. Rånarna talade ryska.

3 kommentarer:

  1. Tror att det är den lokalen scouterna ska disponera. Ungdomsverksamhet är ju en prioriterad fråga för våra förtroendevalda.

    SvaraRadera
  2. Nej, det visade sig at det inte var dem, vi blir inhysta i "Komunförådet" till något som tydligen ska vara marknadshyra. Lokalen ligger dock i samma område som tydligen är alldeles ypperligt för barn och ugndomar att vistas vid ensamma kvällstid. Personligen tycker jag att det vore sundare om vi kunde vara kvar i våra nuvarande loglare en bit ifrån IP då man ändå inte ska bebygga just den ytan lokkalen står på, (Det närmaste radhuset enligt stadsplan stryker i tomtgräns ett hörn på en tillbyggnad av den) Men det ska enligt stadsarkitekten vara omöjligt, och då våra förtroendevalda inte är läskunniga klarar de inte att hantera en så enkel fråga.

    SvaraRadera