torsdag 29 oktober 2020

Tre män försvunna i Vallentuna

 Tre Vallentunamän spårlöst försvunna...

Tre unga män i Vallentuna och Åkersberga försvunna under sex år, rapporterar Efterlyst i TV3 och Expressen. 

Det rör sig om tre män med utländskt klingande namn. Polisen menar att det är mer än denna detalj som binder dem samman. 

Exakt vad, behåller polisen tills vidare för sig själv. 


Den 10 oktober 2019 försvann Paulo Longoni, 26, sedan han skilts från sin mamma och efter att hans mobiltelefon kopplats ner från en mast en sista gång. Familjen har inte längre något hopp om att någonsin få återse Paulo. 
- Jag önskar ju att jag kunde tro att han lever, säger hans mor till Efterlyst i TV3. Men jag tror inte att paulolever. 

Polisens utredare har nu upptäckt att även två andra unga män från Vallentuna har försvunnit. Den förste, en 29-årig man, försvann redan 2013. Brottsutredare Violetta Dinic Rönnkvist avslöjar att man dessutom har funnit intressant detaljer som gör att man tycker sig se ett samband.

I oktober 2017 församm dessutom 26-årige Camilo Osorio i Åkersberga. Efter ett besök hos en kompis gick han spårlöst upp i rök. Det är känt att han hade hamnat i ett kriminellt gäng som försökt tvinga honom till gärningar han inte var kapabel att klara av. När han vägrade blev han själv mordhotad. Kompisar har berättat för modern att Camilo blev mördad och slängd i Vallentunasjön.  

Polisen vill inte berätta vilken koppling som finns mellan de tre försvunna männen. De säger sig dock befara att det kan finnas ännu fler ouppklarade försvinnanden. Mycket tyder också på att det rör sig om organiserad brottslighet.



Expressen
Tre unga män försvunna med sex års mellanrum

Paulo och Camilo har försvunnit spårlöst från samma område

29 oktober 2020

48-årige Stefan från Vallentuna som försvann spårlöst i april 2018.
Har han kommit till rätta?
Läs mer om Stefan här och här

På min tid som lokalreporter i Vallentuna försvann det också två unga män tätt efter varandra. Den ene återfanns efter lång tid död i en skorsten. Den andre har aldrig återfunnits...


Enligt uppgifter på facebook 
har Paulo Longoni hittats mördad. 
Se Efterlyst i kväll 5/11 2020 kl 20.00

1 kommentar: