Malin Gramer - från Vallentuna - kom tvåa. Stooort Grattis båda!
Sommaräng och Minihjärnor
Henriks vinnarbullar utgår från en klassisk vetedeg. Hälften av degen rullas till snäckor och fylls med ett vanilj- och citronsmör med vallmofrön. Den andra hälften fylls med hallon och vit choklad för att sen rullas till gifflar.
Du behöver
Deg
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat till pensling
Fyllning till sommaräng
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
1,5 msk blå vallmofrön
Fyllning till minihjärnor
100 g vit choklad
200 g hallon
1 dl strösocker
50 g mörk choklad
Gör så här:
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
1,5 msk blå vallmofrön
Fyllning till minihjärnor
100 g vit choklad
200 g hallon
1 dl strösocker
50 g mörk choklad
Gör så här:
Vetedeg
Smula jästen i en skål. Häll mjölken över jästen. Rör till jästen lösts upp.
Tillsätt smör i klickar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen i maskin tills den är helt slät. Låt jäsa medan du gör fyllningen.
Fyllning till sommaräng
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och citronskal.
Fyllning till minihjärnor
Riv den vita chokladen och mosa hallonen. Blanda hallon, vit choklad och socker till en smet.
Mjöla ett bakbord. Dela degen i två bitar. Knåda och kavla ut till två plattor.
Sommarängsbullarna
Bred på fyllningen och strö sedan över vallmofrön. Rulla från långsidan och skär i bitar. Lägg dem i pappersformar på en plåt och låt jäsa under duk ca 40 minuter.
Minihjärnorna
Se till att degen är tunt kavlad. Använd en pizzaskärare eller liknande för att skära ut trekanter, ca 10-12 cm i längd. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop till gifflar, börja rulla från långsidan. Lägg på plåt och låt jäsa under duk ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna.
Smält den mörka chokladen. Droppa smält choklad på gifflarna.
Se också: Vem kunde ana det?
Läs också Anne Havistos intervju med Henrik Fexeus i tidningen Mama som du hittar här.
Suveräna Anne Havisto har för övrigt också - som både Henrik och Malin - ett förflutet hos Vallentuna Revyn.
Jag är otroligt stolt över alla begåvade ungdomar som medverkade i våra föreställningar.
Smula jästen i en skål. Häll mjölken över jästen. Rör till jästen lösts upp.
Tillsätt smör i klickar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen i maskin tills den är helt slät. Låt jäsa medan du gör fyllningen.
Fyllning till sommaräng
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och citronskal.
Fyllning till minihjärnor
Riv den vita chokladen och mosa hallonen. Blanda hallon, vit choklad och socker till en smet.
Mjöla ett bakbord. Dela degen i två bitar. Knåda och kavla ut till två plattor.
Sommarängsbullarna
Bred på fyllningen och strö sedan över vallmofrön. Rulla från långsidan och skär i bitar. Lägg dem i pappersformar på en plåt och låt jäsa under duk ca 40 minuter.
Minihjärnorna
Se till att degen är tunt kavlad. Använd en pizzaskärare eller liknande för att skära ut trekanter, ca 10-12 cm i längd. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop till gifflar, börja rulla från långsidan. Lägg på plåt och låt jäsa under duk ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna.
Smält den mörka chokladen. Droppa smält choklad på gifflarna.
Se också: Vem kunde ana det?
Läs också Anne Havistos intervju med Henrik Fexeus i tidningen Mama som du hittar här.
Suveräna Anne Havisto har för övrigt också - som både Henrik och Malin - ett förflutet hos Vallentuna Revyn.
Jag är otroligt stolt över alla begåvade ungdomar som medverkade i våra föreställningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar