onsdag 5 juli 2017

Vallentuna i Almedalen, en händelse utan tanke...I en tid när de offentliganställda som känner det minsta lilla ansvar för skattebetalarnas pengar - och även i övrigt har huvudet på skaft - faktiskt bojkottar Almedalen för dess nazistiska inslag och för dess: 
svindyra priser (se även här och här),  
knarkhandel och sexuella ofredanden,
utbredda sexhandel (se även här och här och här och här), 
och som sagt nazistiska influencer (se även här och här och här och här och här)
så åker Vallentuna kommun 


- trots att var nionde pensionär i kommunen lever i fattigdom och knappt har råd med mat - till Almedalen med 24 (!) "i huvudsak chefer och kommunikatörer" som redan är så välbetalda att de borde kunnat betala sin nöjestripp till Gotland själva.  


Årets fest - DJ Battle i Almedalen, det största
eventet under politikerveckan.

Kommunikatörer! Vad är det? Vilka? Förutom den nye kommunikationschefen Henrik Kelfve då, en tjänst som väl inte ens fanns för bara några år sedan. 
Frågan är väl om den ens måste finnas. 
Här i Vikingaland har folk klarat av att tala med varandra ändå i alla tider!

- Almedalen är en fyllefest finansierad av skattebetalarna, läser jag i en blogg.

- Som ni vet så är 99% av allt som anordnas i Almedalen extremt tråkigt och bara en förevändning för folk att spegla sig i någons sjärnglans, lyssna på sig själva och antingen lösa låtsasproblem eller ickelösa riktiga diton, läser jag i en annan.

- Och förstås för att supa och nuppa. Jag såg på Facebook att öronproppar, resorb och kondomer säljer extra bra under Almedalsveckan.


Ja så står det lite var stans.
Och i år gör polisens prostitutionsgrupp dessutom en särskild insats i Almedalen. Enligt Aftonbladets källor har polisen fått in underrättelseuppgifter om en omfattande sexhandel under politikerveckan. Precis som på festivalerna är polisen på plats för att gripa misstänka sexbrottslingar.
Så varför i all världen väljer Vallentuna kommun att åka dit? 

Har de helt tappat förståndet?!
Ja, det måste man kunna fråga sig.Henrik Klefve
Vallentuna har alltså begåvats med en ny kommunikationschef, en Niklas Klefve som mitt i livet hoppat av som oppositionsråd för moderaterna i Sigtuna för att i stället bli kommunikationschef i Vallentuna. 
Gissa om han har fått högre lön! 
Vi har sett det förut. Och mycket vill ha mer, som farmor sa. 
Någon minns kanske Kjell Johansson som med en bakgrund som S-märkt kommunalråd i Botkyrka blev kommunchef i Vallentuna. Han var så van vid att bestämma att det blev tjänstemannastyre till sist. Han fick kicken - som så många andra chefer i kommunen. Det är liksom den vanliga befodringsgången här. Men det är ju en annan historia. 

Kanske är det den nya stjärnan Henrik Klefve som ligger bakom Almedalsäventyret? Det är i alla fall han som uttalar sig för Svt Nyheter.
Per Schlingmann
Jag gissar emellertid att det hela hänger samman med kommunledningens totala hjärnsläpp när de engagerade den forne PR-strategen Per Schlingmann - han som myntade begreppet Nya Moderaterna, ni vet, och som fick en halv miljon skattekronor av Parisa Liljestrand & Co för att göra Vallentuna attraktivt för förmögna familjer. 

Kommunalrådet Parisa Liljestrand (M) & Co ville att vi skulle bli flera men inte genom flyktingar och sånt. Nyanlända skickar hon raskt vidare till Sorsele. Jag har i och för sig ingenting emot det. Tvärtom! Det är bara det att det känns lite väl småaktigt och beräknande. Det betyder nämligen också att man inte har något till övers för våra egna ungdomar heller, förrän de har jobbat ett tag och bildat förmögna familjer. Det märks även på bostadsbyggandet här.

Kommunledningen skulle ju faktiskt kunna hushålla lite med skattepengarna i stället för att slå runt i Almedalen. Det blir snabbt ett stora hål i plånboken när man måste betala skadestånd till alla avskedade chefer. Paria Liljestrand borde också sätta heltäckande munhäfta på tf kommundirektör Victor Kilén som har riskerat en förmögenhet på att smutskasta rektorn i Bällstaberg. Det enda som kan rädda honom är att rektorn inte tar risken till civilprocess. Har man inte råd att förlora en halv miljon eller mera så är det ingen idé.

Carl Bildt på disco i Almedalen

Om Schlingmann lyckades locka hit några förmögna familjer eller om kommunledningen lika gärna kunde ha spolat ut den där halvmiljonen med toavattnet förtäljer inte historien. Nu är emellertid cheferna i Almedalen för att enligt kommunens hemsida
  • marknadsföra Vallentuna
  • kompetensutveckla medarbetare och
  • verka för fortsatt tillväxt genom infrastruktursatsningar som främjar kommunens utveckling.
Låter det trovärdigt, tycker ni?

Kommunen skriver i ett pressmeddelande:
"Vallentuna kommun är medarrangör på två seminarier under Almedalsveckan i år. Det ena är ett samarrangemang med Arlandaregionen och det andra med Stockholm Nordost. Båda handlar om vikten av att vår region får goda möjligheter att växa och Arlandas betydelse."

Vallentuna kommun är medarrangör till två seminarier den 5 juli 2017 i Almedalen:

1) Regionutveckling och Arlanda i fokus (Se där! Medverkande: Per Schlingmann mfl)
2) Stockholm Nordosts seminarium (samma länk till info som ovan)
Om kommunen på Almedalsveckan kan man även läsa här.

Vi betalar inte! Vi betalar inte! Planka!
Citatet är hämtat ur en pjäs av den italienske författaren Dario Fo som vår egen Kim Anderzon salig i åminnelse spelade med stor förkärlek. Det är dessvärre inget alternativ för oss Vallentunabor. Det är bara att hala upp portmonnän och betala.  


Det är nämligen du och jag som betalar för Almedalen.

På programmet står för hundratals kommunalråd och tusentals medföljande tjänstemän en hel del arrangemang och jippon, mingel, snittar, rosévin och Ipren.

Vem som betalar? Skattebetalarna förstås, och indirekt alla dem som hade behövt hjälp för de pengar som nu slösas bort.
Det fattiga Malmö finns på plats med 45 personer. Det kostar skattebetalarna där över en halv miljon kronor. Henrik Kelfve menar att 86 000 kronor ska räcka för de 24 cheferna från Vallentuna. Det blir 3 600 kronor per person.

Tillåt mig tvivla, som farmor sa. Var och en som har rest, bott och veckohandlat på Ica vet vad det kostar.

- De som är med har innan resan fått gå igenom programmet och rapportera till ledningen vilket deras syfte med resan är och vad de vill uppnå med sin närvaro. Efteråt ska de göra en egen utvärdering som skickas till kommunstyrelsens arbetsutskott, förklarar Henrik Klefve.

Han har skickligt snickrat ihop det hela trots allt. De har hyrt tandemcyklar och ett hus att bo i för samtliga. Därför går det ihop, säger han. Var och en får betala sin mat. 

Snacka om att de var angelägna att åka!
Fast de kunnat såväl 1) spara skattepengar och 2) avstått medverkan av ideologiska skäl. Från nazister ska man ta avstånd. 
De kunde ha valt politikerveckan i Järva i stället. Eller ordnat något själva här hemma i Vallentuna. Fattigpensionärerna hade kanske uppskattat en bjudlunch i glada vänners lag. 

Eller som Niklas Adlivankin skriver på Nytt i Vallentuna om att Parisa Liljestrand och kommunledningen vill göra Vallentuna till en global magnet:
Niklas Adlivankin: Global magnet? Hon kan ju börja med att försöka göra Vallentuna till en lokal magnet...
Klokt sagt!

Läs också: 
Dagens Samhälle: https: Vad får skattebetalarna ut av jippot i Almedalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar