onsdag 11 februari 2015

Åren går och Vallentuna Lid-er...

Jag råkade trilla in på Vallentuna Frias sida och Speakers corner som sajtens insändarsida kallas. Någon hade i maj 2012 skrivit om den lokalpolitiska verkligheten. Det visade sig vara allas vår Lasse Barkström och texten är sannerligen väl värd att läsa. För att inte förgå mig mot redaktör Ulf Linderborg så länkar jag.

Lars Barkström:
Att kunna men inte vilja, att vilja men inte kunna. Eller handlar allt bara om enkel härskarteknik? Till vems nytta?
Föreningslivet i Sverige är världsunikt med ett värde som ännu ingen räknat om i pengar (det kommer). Företagen och företagsamheten, inräknat alla som arbetar inom de privata företagen är det som Sverige och Vallentuna lever av.Det är därifrån alla pengar kommer som sedan går till att driva det gemensamma inom kommun, landsting och stat. Det som jag kallar ”våra investeringar istället för skatter”.
Politikerna får för stort utrymme, det är företagarna som skapar pengarnaoch framtiden anförde J P Anders Linder i sitt föredrag på Svensk Näringslivs ”Framtidsdagar” i början på veckan. J P är Svenska Dagbladets chefsredaktör för Ekonomidelen och Marknaden, med erfarenhet från Timbro och senast föredragshållare på Moderaternas Riksmöte i Örebro.
Jag kan inte låta bli att skriva här i Vallentuna Fria då Vallentuna Moderaterna inte har något forum för dialog!
I onsdags kväll var det möte inom moderaterna inför kommunstyrelsens möte. På föredragningslistan stod bland annat ett förslag om att anta en näringslivspolicy för Vallentuna kommun och jag erbjöd mig att formulera om förslaget för att nå en tydligare strategi om vart vi vill nå och vad vi skall åstadkomma långsiktigt och en strategi. Dessutom en kortsiktig åtgärdsplan om hur vi skulle kunna samverka med varandra inom företagen, föreningarna och den kommunala delen med exempelvis skolan. Det är många som vill men utan samordning blir det svårt.
Det blev kvällens enda fråga och under Örjan Lids ledning röstades den enhälligt bort. Chefen tillåter inte vem som helst att ha idéer. 

Läs hela artikeln här.

Fy f-n så det går till!
Och vallentunaborna låter det fortgå. Gissa varför. De vet ingenting! De anar det inte ens.

Jag är rejält besviken på lokaltidningarna. Hoppet som tändes med Vallentuna Nyheter falnade och dog med första numret. Men det blir kanske bättre.

Det känns lite sorgligt med den reporter som knatat runt i centrum och frågat folk vad de vill läsa om. Som att de faktiskt vill göra en bättre tidning. Det vill de nog också men vad i all världen ska folk svara? Tåget, skolan och ungdomars situation eller vad? 

Kommuninvånarna vet ju vad som pågår! Att vi har en kommunledning präglad av mygel och korruption. Att de kringgår normala demokratiska regler. Att de hanterar våra skattepengar som vore de överskott på den egna semesterkassan!

Varje vecka borde det redovisas på varje förstasida hur enskilda makthavare sitter och skor sig själva och de sina privat på skattebetalarnas bekostnad i Vallentuna. Varje vecka! Tills de helt enkelt inte kan fortsätta längre.

Så vad ska folk svara på tidningens frågor? 
När de ingenting vet.
Vallentunaborna sover sött i god tro. 
Allt medan skövlingen pågår. 

Lasse Barkström lämnade, som ni kanske minns, moderaterna med högburet huvud efter 45 år i partiet. Allt medan Ray Idermark kastade tarvligheter och glåpord efter honom. Han togs emot med öppna armar av sossarna. Vågar vi hoppas att de förvaltar honom bättre? Han är trots allt kommunens skickligaste företagare. Och en sådan skulle vi verkligen kunna behöva efter alla de lid-ande åren.

Har sossarna vett att ta vara på det i en situationen som kräver extraordinära åtgärder. Det är inte tid att slå sig till ro och nöja sig med att vara demonstratris av socialdemokratisk politik. Om fyra år kan det vara för sent! Men med en halv miljon i lön lär väl inte Jaana Tilles anstränga sig över hövan, tänker jag. Det är lätt att slå sig till ro när man har det bra.

Motbevisa mig gärna, Jaana Tilles! 
Se det som en utmaning.
Ingen blir gladare än jag om du lyckas!   

                                                                                                                                                               
Och så slutligen några citat till av Lasse Barkström:

"Tidigare år har jag inte brytt mig så särskilt mycket om det som händer inom lokala M-partiet, men åren går och jag får mer tid och ser hur Vallentuna ”lid-er” av att ha sådan absolut härskare vid makten. Vi har ungdomar inom vårt parti som engagerar sig och måste hålla god min annars får de inga poster, eller så tror dom att det skall vara så. Om de tror på sin förebild så är det tråkigt för dom. Nästan alla runt omkring vår härskare uttalar sig negativt och undrar hur detta kan få fortgå. Bästa Örjan Lid, gå NU! Det kostar alla vägar i onödan…"
     
Tack för ordvitsen! Den kom väl till pass...
Och:

"Måttet är rågat skrev en chefstjänsteman, det rinner över säger jag…och är ingen gnällspik, jag gör mitt i lagen hela tiden."

3 kommentarer:

 1. Om inte jag sett fel har Vallentuna varit på tapeten 2 dagar i rad. VÅLDSBROTT och
  EKONOMISK brottslighet och båda gångerna i någon sorts skolmiljö.

  SvaraRadera
 2. Hej där! Ja, rektorn i Bällstabergsskolan blev visst knivskuren. Väldigt otäckt, tycker jag. Hade jag varit lokalreporter så hade jag för länge sedan ryckt ut med kameran och kunnat berätta alla detaljer för dig. Men ekonomisk brottslighet vet jag inte vad det är. Kan du uppdatera mig?

  SvaraRadera
 3. Inte just nu, men även i dagens DN fanns en Vallentunanotis och då handlade det sorgligt nog
  om någon som blivit överkörd av en sopbil och dött ...

  SvaraRadera