tisdag 14 maj 2013

Vallentunafria.se:

Vallentuna centrum får ny ägare
De fyra fastigheter i Vallentuna centrum som tidigare ägts av Vallentuna centrum AB har nu sålts till ett företag som heter FastPartner.
De fastigheter det handlar om är de som såldes i början av 2000-talet till en konstellation av företag som företräddes av affärsmannen Bo Richter. Fastigheterna har en sammantagen uthyrningsbar yta om cirka 35000 kvadratmeter som innefattar butiker och lokaler som hyrs av bland annat Vallentuna kommun.
Läs hela artikeln här.


Det här var det väl ingen som räknade med när Bo Richter fick det unika förtroendet att till underpris ta hand om Vallentuna Centrum. Det skulle ju bli så bra, så bra, så bra...
Bo Richter hade uppenbarligen inte en tanke på att förvalta förtroendet. Först fick hans son (?) ta vid och nu är det alltså sålt - med god vinst för Richters får man förmoda - till något slags privat företag som utan undantag betraktar skattebetalarna som penningmaskiner.

Centrum är med andra ord inte vårt längre.
Det såldes av den så kallade majoriteten, ett antal obegåvade fritidspolitiker vars "vänskap" lät sig odlas av smarta affärsmän.
Kommunen (läs: skattebetalarna) sitter emellertid fast i ett antal kostsamma åtaganden vad gäller exempelvis simhallen och diverse långtidshyreskontrakt.
Det är bara att betala.
Politiker - vars kompetens av någon anledning aldrig efterfrågas - avgår eller helt enkelt bara blundar.
Skattebetalarna får ensamma bära dumstruten.

2 kommentarer:

 1. fler rufflare som skor sig på oss skattebetalare...
  dessvärre tror jag de skrattar åt oss i mjugg.
  Inte bara i politiken är det så.
  Även i små bostadsrättsföreningar förekommer oegentligheter, skenbart små kanske.
  Styrelsen är till för medlemmarnas bästa, ska inget dölja och öppet och tydligt redovisa vad som gjorts och av vilken anledning. Större poster ska godkännas av årsmötet innan åtgärd.
  När man så vill få förtydligat, får man bitska icke-svar.
  Men hur ryter man ifrån ännu tydligare till dem, när de har några underhuggare, som hugger och gläfser de också?
  Den grå skaran sitter tysta, för de förstår inte alltid vad det egentligen handlar om - att pengar myglas åt ett eller annat håll genom dålig redovisning osv.
  Trist att det finns så ruttna förtroendevalda, som utan skamkänslor skor sig på godtrogna människor.

  SvaraRadera
 2. Så sant, så sant. Vilken bedrövelse.Tänk att Vallentunas invånare trilskas med att rösta, på dessa politiker. Men det är ju val nästa år.Kom igen nu.

  SvaraRadera