torsdag 27 oktober 2011

Läget på vattenfronten

Koka vattnet i Lindholmen och Kårsta

Nu kan du dricka vattnet i Vallentuna tätort, men kokningsrekommendationen kvarstår i Lindholmen, Kårsta och Roslagsstoppet.

Vilket område berörs av kokningsrekommendationen?Allt kommunalt vatten norr om Molnby järnvägsstation, det vill säga området runt Lindholmen, Kårsta och Roslagsstoppet. De som har enskilda vattentäkter berörs inte.

Varför ska man koka vattnet?Vi rekommenderar kokning av vatten för mat, dryck och tandborstning tills vidare. Kokningen är en försiktighetsåtgärd eftersom ledningarna har varit tomma. Skälet till denna rekommendation är att det kan finnas mikroorganismer i vattnet som kan göra dig sjuk. Risken för detta bedöms som liten, men finns ändå där. Läs mer om hur du kokar dricksvattnet genom att klicka på länken:
Faktablad om kokning av dricksvatten, i pdf-format - öppnas i nytt fönster

Kan man använda vattnet till att tvätta sig och diska?Det går bra att använda vanligt kranvatten till handtvätt och disk.

Hur länge behöver vi fortsätta koka vattnet?Vattnet behöver kokas till dess att det har kommit provsvar som visar att vattnet är okej. Vi kommer att informera på den här webbplatsen och på Roslagsvattens webbplats när så sker.
För uppdaterad information om arbetet med läckan rekommenderas www.roslagsvatten.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar