onsdag 7 juli 2010

Poliserna kom med nästan dragna pistoler...

Klicka på bilden så går texten att läsa.

12 kommentarer:

  1. De sista tre dygnen rapporteras från värmland, forshaga och Nässjö om hästar som blivit knivskurna i könsorganen och stuckna med kniv på flera ställen. I sverige anmäls ca 40 sånna fall varje sommar. Ibland har förövaren också använt föremål som stoppats in i hästen. I många fall blir hästar så skadade att de måste avlivas.Det tillhör extrema ovanligheter att någon förövare grips. Om så görs är straffen att skämt. Kanske borde länstyrelsen o polis lägga ner tid på att stoppa dessa perversa monster som roar sig med att plåga djur för nöjes skull ställe för att ägna veckor o månader till att terrorisera hästälskande människor med välskötta hästar. Eller vad tycker du Monika!?

    SvaraRadera
  2. De sista tre dygnen rapporteras från värmland, forshaga och Nässjö om hästar som blivit knivskurna i könsorganen och stuckna med kniv på flera ställen. I sverige anmäls ca 40 sånna fall varje sommar. Ibland har förövaren också använt föremål som stoppats in i hästen. I många fall blir hästar så skadade att de måste avlivas.Det tillhör extrema ovanligheter att någon förövare grips. Om så görs är straffen att skämt. Kanske borde länstyrelsen o polis lägga ner tid på att stoppa dessa perversa monster som roar sig med att plåga djur för nöjes skull ställe för att ägna veckor o månader till att terrorisera hästälskande människor med välskötta hästar. Eller vad tycker du Monica!?

    SvaraRadera
  3. Om hästskändare tycker jag inte.
    Om hästarna i Markim har jag ingen åsikt.
    Om Länsstyrelse och polis förmodar jag att de gjort sitt jobb.

    SvaraRadera
  4. Gjort sitt jobb...? jaha, personligen tycker jag poliser ska jobba med det de är är utbildade för dvs bekämpa brottslighet, se till att människor kan kan sig trygga genom att omhänderta mördare, kvinnomisshandlare, våldtäktsmän, pedofiler o så vidare. Hästar kan de hålla sig borta ifrån såvida de inte är ridande poliser så slipper de få både fingrar o öron i kläm av djur de inte kan hantera. Om man nu får tycka så utan att bli häktad eller inburad....?

    SvaraRadera
  5. Nu är det väl ändå så att det är polisen som prioriterar vad de ska göra just för stunden och inte allmänheten.
    Om greven hade skött sina djur så hade allt detta inte hänt. Ni har ju själva så ofta berättat hur lite mat hästarna fått. Utan er två tjejer hade de väl svultit ihjäl?

    SvaraRadera
  6. Men Monica jag känner inte dig, har aldrig träffat dig o har aldrig kommunicerat med dig tidigare så hur skulle jag kunnat berätta nåt för dig eller blandar du ihop mig med någon annan?! Hamiltons hästar har sedan anmärkning på de 3 stona vid kontroll feb 09 fått allt de behöver i matväg, skösel och omvårdnad o kärlek. Det kan både vet från länstyrelsen och vår egna vet Eva-Marie Levin (fd chef på Flyinge) bekräfta. Vad spelar det för roll om ägaren själv eller med hjälp ser till att djuren mår bra!? Vad vet ni om våra övernskommelser!? Vad har ni för rätt att moralisera?? Men ok vi vänder på det - om nu uppfattningen var den att de hade det så dåligt varför kommer länsstyrelsen först 9 månader senare!? Som du själv säger hade hästarna vanvårdats under den tiden hade de knappastr levt juli 2010! Som du oxå har läst ville de inte ens trots nerdrogning o trots frustrerade poliser gå på transporten. Hästarna ville var kvar i sitt hem!!! Monica jag har 25 års hästerfarenhet kan berätta för dig att vanvårdade djur oftast är lättlastade. De är heltenkelt för kraftlösa både psykiskt o fysiskt för att protestera. Jag anser att rätt ska vara rätt - hästarna mådde hur bra som helst o det ska folk veta. Vi människor som är närmast involverade mår däremot mycket dåligt idag, vi är förtvivlade o vi sörjer djupt våra fina hästar som så brutalt och orättvist togs ifrån oss. Jag vädjar om hänsyn respekt till det fruktansvärda vi går igenom o jag hoppas slippa fler påhopp o förnedrande kommentarer från elaka mänmniskor som njuter av andras motgångar.

    SvaraRadera
  7. Förövrigt kan du vara snäll o radera inlägg som råkat bli dubletter; nåt är knas med det tekniska - ibland verkar det som kommentarer ej blir skickade o sen är det plötsligt flera ivägsända. Säkert bara rörigt o drygt för folk o läsa men jag kan ju inte ta bort dem när de väl är på plats.

    SvaraRadera
  8. Dom som möjligen gick igenom något hemskt är väl hästarna i så fall men förhoppningsvis kommer dom nu till bra ägare som tar hand om dom och till bra men som sköter dom som dom skall.det är inte myndighetens förskyllan utan hästägarens som hanterat ärendet på ett så oföredömligt klumpigt och okunnigt sätt. Jag har inga synpunkter angående de s.k fodervärdarna men dom äger trots allt inte några hästar. Det gör Hamilton.

    När det gäller alla påhopp på verkställande myndighet, dvs Polisen så är det sannerligen att skjuta fel person. Polisen har en verkställande funktion. Polisen fick ett uppdrag som konstitueras i lag att för Länsstyrelsen omhänderta hästarna. Polisen kan inte göra annat än att verkställa. dom är "brevbärare". Vem var det som sade, "Don´t kill the messenger boy". Skjut alltså inte brevbäraren för att han kommer med dålig post. Han levererar bara.

    Hoppas ni förstår det jag skriver och hur det fungerar.

    SvaraRadera
  9. Anna Maria
    Du har ju en namne i stallet. Jag kan ju inte veta vem av er som skriver.
    Dessutom undrar jag:
    Varför i all världen diskuterar du detta med mig? Jag har inte ens en åsikt om saken. Jag vet bara ATT det har hänt och har förmedlat nyheten.

    Om någon ska känna sig påhoppad så är det i allsin dar greven och inte ni fodervärdar.
    Att ni är ledsna är tråkigt men hästarna var inte era. I så fall hade de varit kvar.

    Så vad gäller saken?
    Det är dumt att lägga ner energi på att försöka övertyga mig. Det är inte jag som bestämmer. Du vänder dig med andra ord till fel person. Jag bara rapporterar.

    SvaraRadera
  10. Ja Roland hästarna fick verkligen lida - det är liksom därför jag är ledsen om du fattar kopplingen...Jag har förövrigt inte hoppat på någon myndighet jag vet att polisen bara verkställde själva omhändertagandet o det gjorde de säkert så gott de kunde men de gjorde det bevisligen inte bra! Jag anser att hela systemet med en myndighet som sitter o fattar beslut vid sitt skrivbord och en annan myndighet utan några som helst kunskaper i ämnet som verkställer blir som en en byråkratisk paragrafonani där man helt tappat bort vad som är djurens bästa att det måste finnas människor som kan djur (o då menar jag hästar o hästhantering) när man kommer ut o ska hämta. Det är min rättighet som medborgare i en demokrati att hysa den åsikten. Sen tycker kan nog att en myndighet kosta på sig att hålla med egna prylar nu tog de 90 % av det som jag köpt för egna pengar och jag kan upplysa dig om att en lädergrimma kostar 300-400kr. Inte några pengar för Roland kanske men mycket för an fattig fodervärd. Sen är det FÖR 100 GÅNGEN SÅ ATT HÄSTARNA REDAN VAR HOS NÅGRA SOM SKÖTTE DEM VÄL!! Nu orkar jag spilla mer tid på folk som inte lyssnar - huvudsaken är att jag, hästarna, veterinärerna samt alla underbara vänner o hästfolk som stöttar oss vet att vi gjort ett skitbra jobb o att hästarna haft en bra tid med oss. Tack o godnatt glöm inte att när man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd ;-)

    SvaraRadera
  11. Snälla rara fodervärdar...
    Vi vet alla att ni älskar hästarna och att ni nu är förtvivlade.
    Men det är greven ni ska skälla på. Om han hade skött hästarna eller åtminstone brevväxlingen med myndigheterna som man ska, så hade detta aldrig hänt.
    Han är ägaren och han är den som har hela ansvaret. Ingen annan. Han bör också ersätta dig för de kostnader hans vanskötsel åsamkat.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  12. Tack Anna-Maria för dina enda vettiga insändarna.
    Dom enda empatiska insändare som
    begriper vilken katastrof det är att
    inkompetenta poliser sköter djuromhändertaganden och lastningar.
    Att en Länstyrelse med alldeles för mycket makt ofta "hittar på" grundlösa och tveksamma djurskyddsärenden pga "för lite"
    att göra.
    Tack Anna-Maria.
    Du är bäst.
    john.(du vet vem jag är).

    SvaraRadera