måndag 3 maj 2010

Polisrapporten vecka 17, 2010

Händelser i Vallentuna Vecka 17- 2010

1. 21/4, Allévägen, För närvarande okänd gärningsman/män är misstänkta för stöld genom att olovligen tillgripa gods ur en byggcontainer, div verktyg tillgripna.

2. 21/4, byggarbetsplats, Svampskogsvägen, Anm berättar att maskinerna förvarades på byggarbetsplatsen i en öppen container. Personalen lämnade containern olåst när de gick på rast. Ett flertal maskiner/verktyg är stulna. Stölden måste ha inträffat under någon av rasterna.

3. 25/4, Tellushallen, MÄ har blivit bestulen på föremål ur väskan, som hon haft med sig in i bollhallen i samband med träning.

4. 25/4, Banvägen, stöld av cykel, Dam, Monark, röd med vit cykelkorg.

5. 24-25/4, Mörbyvägen, Skadegörelse bil, Höger backspegel sönderbruten och hänger löst.

6. 26/4, Tarby gård, brand, Målsägaren har eldat en brasa för flera dagar sedan som de släckte då. Idag när målsägaren och hennes man som hon driver gården med var ute vid de 150 korna som är ca 30 meter från platsen i sin lada. Hon ser då hur det brinner i ensilagebalana som ligger ca 10 meter från förra veckans brandplats. De försöker släcka branden med två brandsläckare men det går inte, så maken tar traktorn och tar snö i en stor snöhög och öser det på branden till brandkåren kommer till platsen och släcker branden helt. Brandkåren tror att blåsten har lyckats få igång den gamla elden och gnistor har antänt plasten på ensilagebalarna, därav branden. Brankåren har släckt och lämnat över ansvaret till målsägaren så de får bevaka platsen. De anser att det är en brand utan misstanke om brott.

7. 23-26/4, Hammarbacksskolan, skadegörelse, Ytterdörr Personal matsal hus F, Fönster kök hus F krossade, Ytterdörr hus F.

8. 27/4, Kvarnbadet, inbrott i bil, krossad ruta, plånbok tillgripen.

9. 27/4, V-a Golfklubb, Veda, inbrott i bil, MÄ hade parkerat bilen på golfklubbens parkering. När hon kom tillbaka till bilen upptäckte hon att någon förstört låset på förardörren. Inne i bilen hade någon tagit hennes väska.

10. 27/4, p-plats Ekskogsvägen, Okänd gärningsman har tagit sig in i bilen genom att bryta sönder vänster framdörrs lås och därefter brutit i tändningslåset. Vänster framdörrs lås är brutet. Rattkåpan är sönderbruten. Tändningslåset är brutet. Lösa kablar.

11. 24/4, V-a Gym o Sim, skadegörelse bil, Detta har hänt under tiden bilen stått parkerad vid Vallentunas gym och simanläggning. Gärningsmannen har gjort en buckla på mitten av motorhuven som är i storlek som en fotboll. Från bucklan så går det flera smårepor fram mot kofångaren i två spår.

12. 27-28/4, Ösby, Christer berättar att någon har tillgripit verktyg från hans bil. Han berättar att bilen var olåst när han kom till den på morgonen. Han kan inte se några brytmärken men är ganska säker på att han låste bilen på kvällen.

13. 24-25/4, Stortorpsvägen, Någon har gått in i stallet där Anm har sina hästar och tagit diverse hästtillbehör, sammanlagt är 7 personer drabbade.

14. 24-25/4, Tvärvägen, Någon har brutit upp låset på vänster fram dörr och tagit en kassettradio i märket Philips.Samt har bilen blivit tömd på okänd mängd bensin.

15. 28/4, Ormsta stn, stöld av cykel, Crescent, dam, blå, äldre.

16. 28/4, Ormstavägen vid Roslagsbanan, stöld av cykel, Scott, MTB, svart.

17. 23-28/4, Lilla Mörby, Målsäganden anmäler att hans gamla Amazon, APO315, röd tillgripits från en uppställningsplats i Vallentuna. Bilen hade han på den aktuella platsen utanför några garage. Bilen hade han tänkt montera ner i delar som ev. kunde komma att säljas.Bilens motor hade han redan monterat bort och sålt. Någon okänd person har tillgripit resterna av den aktuella bilen. Bilen hade bara den främre registreringsskylten monterad på plats. Bilen var ej trafikvärdig.

18. 28-29/4, Östgötavägen, stöld av en oregistrerad moped, Piaggio Ciao Blå / Lila med svart sadel.

19. 28-29/4, Angarn, inbrott i villa som reparerats, Okänd person har berett sig tillträde till villan genom att bryta upp garagedörren, Inne i huset har en platt Tv tillgripits och diverse verktyg.

20. 25-28/4, Svedjevägen, stöld av cykel, Crescent,Mountainbike,Svart, guld.

21. 29-30/4, Höjdvägen, stöld av cykel, Peak, MTB, vit.

22. 29-30/4, Okvistavägen, Stöld genom inbrott i verkstadslokal från vilken begagnade katalysatorer tillgripits.

23. 29/4, Ormsta, stöld av cykel, Herrcykel, Vit, Google.

24. 23-30/4, Brottby, Inbrott i sommarstuga, Gärningsmannen har tagit sig in i sommarstugan genom att bryta upp balkongdörren. Därefter har de hängt upp tyger runt fönstrerna och sökt igenom varenda utrymme. Bl a dator, verktyg o kamera tillgripet.

25. 1/5, Sörgården, stöld av barnvagn, Brio,Sulky,Tyg, Rosa med svart sufflett.

26. 30/4-1/5, Lingonvägen, Crescent, Citybike, Silvermetallic.
Vallentuna 2010-05-0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar