måndag 15 februari 2010

Polisrapporten vecka 06, 2010

Händelser i Vallentuna Vecka 06- 2010

1. 8/2 – 9/2, Kårsta-Nyby, okänd gärningsman har tillgripit målsägandens åtta stycken sommardäck på fälg som han förvarade i sin carport.

2. 6/2 – 8/2, Smultronets förskola, Smultronvägen, skadegörelse genom att någon har krossat ett fönster på förskolan.

3. 5/2 – 9/2, Hjälmstaskolan, Hjälmstavägen, olaga intrång och skadegörelse. 5-6 gärningspersoner har tagit sig ner i skolans källare/skyddsrum och där tömt ut en pulverbrandsläckare.

4. 9/2 – 10/2, Norrgården, stöld av cykel. Målsäganden har blivit bestulen på sin cykel som hon hade stående i ett låst cykelförråd på hemadressen.

5. 8/2 – 10/2, Hammarbacksskolan, skadegörelse genom att okänd har krossat en glasruta på skolan.

6. 10/2 – 11/2, Granberga, Brottby, stöld av snöslunga. Målsäganden hade snöslungan fastkedjad i sin carport där gärningsmannen har tillgripit den. Inga iakttagelser.

7. 10/2, Sörgården, inbrott i bil genom att gärningsman har kastat en sten genom en av rutorna på bilen och på så sätt berett sig tillträde. Inne i bilen har gärningsmannen rivit ut samtliga säten, samt tillgripit bilstereon.

8. 12/2, infartsparkering Brottby, inbrott i bil. Gärningsman har krossat höger framruta och i bilen tillgripit en GPS.

9. 13/2, Stendösvägen, bedrägligt beteende. En taxibil hämtade upp tre män på Stendösvägen i Vallentuna. Under resan gjordes tre stopp, ett i Täby och två i Hallonbergen. Efter det sista stoppet åkte man tillbaka till Stendösvägen. När de var framme sprang männen från taxin utan att betala för sig.

10. 13/2, Sörgården, försök till tillgrepp av bil. Anmälaren som skulle parkera sin bil uppmärksammar en annan bil som har en uppbruten förardörr samt krossad bakruta. Inne i bilen är rattkåpan borttagen och sladdar hänger löst under ratten.

11. 13/2, Ekebyvägen, tillgrepp av bil. Målsägandens make kom hem på eftermiddagen och ser då två unga män köra iväg med sin frus bil. Maken springer efter bilen som då kör in i ett träd och gärningsmännen lämnar platsen till fots. Låset till bilen var uppbrutet och bilen tjuvkopplad.

12. 13/2 – 14/2, Allégaraget, Allévägen, försök till tillgrepp av bil. Målsäganden upptäcker att okänd gärningsman har slagit sönder låset till förardörren samt gjort åverkan på rattlåset i försök att tillgripa bilen, dock utan att lyckas.

13. 13/2 – 14/2, Ekebyskolans parkering, Teknikvägen, försök till tillgrepp av bil. Krossad ruta samt åverkan på låset, förardörren. Även åverkan på tändningslåset. Rattkåpan borttagen och sladdar som hänger lösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar