tisdag 12 januari 2010

Veckans tidning Nr 2, 2010

Nu när vi bara har en lokaltidning kommer jag att som gammal förhärdad lokalreporter att oombedd varje vecka kommentera vad som hänt i kommunen och hur mina efterträdare rapporterar om det. Sånt kan man ju ägna sig åt när man har en blogg... :-)
Värst av historierna i veckans tidning är berättelsen om pappan som i 15 graders kyla svimmade på busshållplatsen i Kragstalund utan att någon lyfte ett finger för att hjälpa. Hur f*n är det möjligt? Han kunde ju ha frusit ihjäl! Skäms ni som såg detta!

Calle Godani skriver om Sara som det senaste halvåret varit förföljd och mordhotad av sin exman som är i 60-års åldern. Det började efter parets skilsmässa i somras, sedan hon flyttat till Täby varifrån hon sedan dess pendlar till jobbet i Vallentuna. Är det sant så är det verkligen lågt. Jag hoppas jag inte känner fanskapet.

Av veckans notiser framgår att vallentunabor som förra året spelade på hästar lyckades kamma hem hela 15 572 729 kronor. Och jag som inte vann en enda spänn! Men det berodde kanske på att jag inte spelade förstås.
En glad nyhet är att Helene och Mikk Cederroth i Brottby fick 6 750 kronor i kollekten i Össeby-Garns kyrka till Willefonden. Stort grattis! De har snart samlat in en hel miljon till forskningen kring den fruktade hjärnsjukdom som så fasansfullt tragiskt har ryckt bort tre av deras barn.
Anna Wilson berättar vidare om vargarna som genom att "kissa högt" nu markerar revir i trakten av Kårsta. Det innebär, säger experterna, att de redan i vår kan få valpar och vi en hel flock med vargar i våra skogar.
- Gudbevareossväl, säger jag som hoppas på tjuvjakt bland bönderna. Vargavännerna vet inte vad de gör.
Anna berättar vidare att Elwe Nilsson och grabbarna i byggnadsnämnden vill ha tre (3!) månader på sig för att behandla ett bygglovsärende.
Fel av mig!
Det tar tre månader just nu men Elwe och grabbarna hoppas att byggnadslovsärenden inom några månader inte ska ta någon tid alls. Ändå tror han att 2010 blir ett sämre år än föregående. 460 ärenden 2008 blev nämligen 521 förra året och i år blir det ännu flera. Samtidigt blir handläggarna färre.
Hur skulle det vara om de släppte lite på kraven för byggnadslov till exempel?
Åsa Sturestig (kul namn) berättar om villainbrotten som är tre gånger så vanliga i Vallentuna som i Vaxholm. Även Täby klarar sig bättre, visar det sig. Konstigt egentligen. Det borde finnas mer att hämta där, tycker man. Smart artikel förresten. Man byter bara första stycket och anpassar det till aktuell kommun så kan texten gå i alla editionerna. Så går det till.

Erica Lindström skriver om män med makt som köper sex, ett intressant ämne som viktigt att belysa. Men för att ha granskat 96 sexköpare mellan 20 och 82 år som åkt fast för sexköp sedan 2008 är utdelningen tämligen klen. En sådan granskning borde bli en bok och inte en halvsidesartikel. Nåväl, det kanske kommer. Granskning förresten, Mitti Steget finansierar inte sånt. Glöm det. Antingen var det gjort på en kaffekvart eller så granskade Erica på sin fritid. Artikeln blev citerad i TV4:s morgonnyheter = stor framgång för Erica. Grattis!

Erica skriver i vilket fall som helst att den genomsnittlige sexköparen är gift eller frånskild 46-åring med stabilt jobb, barn och en inkomst på 31 500 kronor i månaden. I en speciell ruta redovisar hon att det finns en präst, en dansare, en professor och en pressfotograf bland de dömda sexköparna. När det gäller dansaren beskrivs han som "Dansare och tvåbarnspappa som driver en av Skandinaviens största dansskolor där en rad svenska artister har utbildats". Lite olycklig formulering kanske. Finns det någon som inte tror att det är Lasse Kühler?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar