tisdag 27 januari 2009

Bluffen om Försäkringskassan

I går kväll satt Försäkringskassans nya generaldirektör Adriana Lender och grät över all den berättigade kritik som strömmat över myndigheten de senaste månaderna från både JO och revisorerna. "Våra medarbetare jobbar som slavar med ständig övertid och mår dåligt rent allmänt på grund av den press de är utsatta för", sa hon bland annat.

Det är ju möjligt att det är så förstås, fast f-n tro't.

På en websida på nätet kan man gå in och se hur Försäkringskassans (och en rad andra myndigheters) datorer används. Ni kan inte aaaana hur många olika sidor på nätet som F-kassans personal surfar till under en dag!

Och det är definitivt inte bara sidor som dom "legalt" kan och bör besöka - där finns allt från porrsidor till kommunistpartier!

Vilka gör det? Och hur har dom tid med det? Och vad vet Adriana Lender om detta? Skandal är ordet, det är dina och mina pengar som flyger iväg alltmedan försäkringstagarna får vänta i månader på att få sina slantar!

Bluff och båg i Vallentuna också
Hur kollar Vallentuna Kommun sina s.k. Gode Mäns räkningar för utfört arbete? Jag vet exempel där den gode mannen (som ju också kan vara en kvinna) debiterat ett drygt 10-tal möten med sin klient men i själva verket bara träffat den aktuella personen en eller två gånger.

Pengarna rullar. Inte bara här utan lite överallt i förvaltningen. Vad gör revisorerna?

Man bara undrar!

1 kommentar:

  1. Angående försäkringskassan så är det väl min Gömda-sida du menar. Där surfar hundratals statsanställda in varje dag. På arbetstid får man förmoda. När jag publicerade listan en dag fick jag kritik av dem. Nu skulle dem minsann inte kunna besöka min sida längre. På fritiden har de nämligen inte tid.
    Av det man hör om försäkringskassan kan man ju undra om de har något berättigande över huvud taget.
    - Sjukskrivna får inte sina pengar utan rekommenderas att söka hjälp hos socialtjänsten om de absolut vill betala sina räkningar.
    - Folk som är sjuka "friskförklaras" av kassans förtroendeläkare - utan att de ens sett patienterna.
    - Samtidigt sitter de och betalar ut 100 000 kr per år i sjukpension/penning till Gömda-Mia borta i USA år efter år trots att hon är miljonär flera gånger om. "Vi har inte haft personal på 20 år som kunnat kolla sånt där", säger kassan.
    Sanslöst!

    SvaraRadera