tisdag 28 februari 2012

Ditt och datt ur tidningshögen 6

I veckans nummer av Vallentuna Steget läser jag att bostadsmarknaden har lättat och att det finns rekordmånga villor till salu här.
Den som berättar det är fastighetsmäklaren Didrik Lund på Husman Hagberg.
- I mitten av februari var 60 villor till salu på Hemnet jämfört med bara 23 förra året.
Fredrik Walderhaug på Svensk Fastighetsförmedling tycker sig emellertid inte se någon förändring. Det har varit rätt bra fart hela tiden, säger han.
Få köper dock renoveringsobjekt vilket kallas – Timelleffekten.
En villa i Vallentuna kostar i genomsnitt 3 089 000 kronor i år mot 2 935 000 kronor förra året.
En pikat detalj i sammanhanget är att Didrik Lund är gift med sångerskan Susanne Alfvengren men det är ju en annan historia. .


Vallentuna Nya den 19 februari berättar att 100 000 ton giftig jord ska köras från Beckholmen i Nationalstadsparken i Stockholm till Sörabs Löt i Vallentuna. Här ska Sita rensa bort gifterna – kvicksilmver, arsenik, bly, tjärämnen, metaller och olja – och köra tillbaka den till Stockholm.
- Vi tillämpar dels biologisk behandling som innebär att mikroorganismer, bakterier och svampar bryter ner kolvätena och dels jordtvätt. I svårare fall tillämpas deponering. Dessutom renas allt förorenat vatten från processen innan det släpps ut. Efter reningen återförs den rena jorden till Beckholmen igen, berättar Tommy Lundgren, avdelningschef och kemist. (Var?)
- Vi valde att anlita Sita för att sanera jorden från Beckholmen eftersom vi har ett stort förtroende för dem efter tidigare samarbeten. Dessutom hade de ett konkurrenskraftigt erbjudande, säger Gunnar Haeger.
Det här är riktigt oseriöst.
Artikeln är undertecknad Källa: Sita Sverige och är rena textreklamen för företaget. Sånt här släpper man inte igenom i en seriös tidning. Det rör sig om mycket farligt material, kanske det farligaste som har lagrats i kommunen. Då låter man inte företagen diktera artiklarna.

Enda ljuspunkten är att seriösa Sörab är involverat.  


Storfiskarkommunen ska fortsätta fiska i Vallentunasjön skrev Steget den 14 februari. Trots fiske med trål för sju miljoner kronor har sjön inte blivit klarare. Nu ska man fiska med ryssjor ett tag och se om det hjälper bättre. Det är vitfisken som ska upp, mört och braxen.


Vallentuna Nya är en kul tidningen. Tack för att vi får den! Den bjuder oftast på trivsam läsning.
I nummer 4 inleder de med en lång insändare som är en replik på en artikel om VBK i vecka 43 vilket, om jag förstår rätt, alltså bör ha varit tio, elva veckor tidigare. Snacka om fördröjd utlösning eller vad det heter.
Och så den där sidan med chefredaktörens middag.
Suck!
Och den som kallas Jasmine…
Dubbelsuck!
 Men jag vill inte såra en ung tjej så jag säger inget.
Sport, sport, sport och tv, tv…
Vafan, nåt måste det väl stå i blaskan!
Ica, Konsum, Konsum, Vallentuna kommun och ett gäng notiser.
Bra business, inte så mycket tidning.

1 kommentar:

  1. jag håller med dig! tur att den är gratis men jag skulle hellre se att jag inte fick den i lådan överhuvudtaget.
    Dom kunde har startat en blogg i stället för det är bara deras personliga åsikter i artiklarna...

    SvaraRadera